Cat de profitabil poate fi un hotel intr-un oras important din Romania ?

Mai profitabil decat va puteti imagina , mai ales daca hotelul dumneavoastra se afla pozitionat intr-un oras precum Sibiul , oras desemnat in 2007 ‘’Capitala Culturala Europeana’’ alaturi de Luxemburg .

Pentru toti aceia dintre dumneavoastra care doresc sa faca investitii in turism la Sibiu vreau sa va recomand siteul nostru , un site specializat in vanzari proprietati si afaceri la cheie .

Incepand cu 1985 Uniunea Europaeana acorda in fiecare an unuia sau mai multor orase din tarile membre distinctia de ‘’Capitala Culturala Europeana’’ , aceasta initiativa fiind considerata una dintre cele mai apreciate si cunoscute initiative luate de UE .

Orasul sau orasele care primesc aceasta distinctie au obligatia de a organiza , pe parcursul unui an , o serie de evenimente culturale cu puternic impact la nivelul Uniunii Europene , evenimente care sa puna in valoare multitudinea , diversitatea , bogatia si trasaturile comune ale tuturor culturilor tarilor membre .

Ca urmare a primirii acestei prestigioase distinctii in Sibiu s-a triplat numarul de turisti , ceea ce a condus la dublarea bugetului local general intr-un timp foarte scurt , si anume 2 ani . Nici mai mult nici mai putin de 1.000.000 de turisti au vizitat Sibiului si imprejurimile acestuia pe intreg parcursul anului 2007 .

Insa , se pare ca in 2012 numarul turistilor care au vizitat Sibiul si imprejurimile a depasit considerabil cifra de 1 milion , acesta fiind anul in care orasul s-a bucurat de cel mai mare numar de turisti . Aceasta situatie a condus la un castig de 2 milioane de lei din taxa hoteliera pentru Primaria orasului . Imaginativa cat de mult au cheltui toti acesti turisti in zona , cu alte cuvinte cat de profitabile sunt unitatile de cazare din zona .

Dupa succesul inregistrat de toate actiunile demarate la Sibiu in 2007 , Romania se pregateste sa dea , alaturi de Grecia ,o alta ‘’Capitala Culturala Europeana ‘’ in 2021 .

Actualmente orasul Sibiu poate fii considerat capitala culturala si turistica a Romaniei . Farmecul medieval , peisajele spectaculoase , traditiile si gastronomia locului atrag ca un magnet un numar impresionant de turisti in fiecare an .
Situarea pe Coridorul IV Paneuropean dar si Aeroportul International de care dispune fac din Sibiu un oras cu un urias potential de dezvoltare economica .

Fiind unul dintre cele mai importante orase din Transilvania , Sibiul se poate lauda cu istorie foarte bogata . Prima mentiune documentara despre tinuturile din zona Sibiului dateaza din 1191 insa cea mai importanta atestare istorica este cea primita in 1321 cand Sibiul ( cunoscut in acea vreme sub numele de Hermannsdorf ) primeste calitatea de civitas , adica este numit oras.

Printre principalele puncte de atractie ale orasului Sibiu se numara : Muzeul National Brukenthal , Complexul National Muzeal Astra , Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. , Parcul Sub Arini , Parcul Astra , Padurea Dumbrava , Gradina Zoologica , Sinagoga si o serie de Biserici cu o arhitectura spectaculoasa .

In imediata vecinatate a orasului Sibiu se afla statiunea montana Paltinis , Ocna Sibiului , Lacul si Cascada Balea si Transfagarasanul . Pentru aceia dintre dumneavoastra ca nu stiu Paltinis este cea mai veche statiune montana din tara noastra , fiind inaugurata la sfarsitul secolului XVIII , mai exact in 1894 .

Ocna Sibiului , denumita si ‘’litoralul Ardealului’’, a fost atestata documentar pentru prima data in 1263 insa proprietatile curative ale apei sunt recunoscute abia in 1598 . In 1820 medicul Pataky Samuel realizeaza o analiza chimica amanuntita in urma careia s-a demonstrat puterea de vindecare a apei de la Ocna Sibiului . Boli ale aparatului locomotor , anumite afectiuni ginecologice , reumatismele degenerative , spondilozele , artrozele si preartrozele se numara printre principalele boli tratate cu succes de apa de la Ocna Sibiului .

Si pot continua insa nu vreau sa va plictisesc cu foarte multe informatii . Va invit sa vizitati Sibiul si imprejurimile pentru a vedea cu ochii dumneavoastra minunatiile locului , si de ce nu , poate sa va hotarati sa investiti in acea zona .

Daca ti-a placut arata si altora!