Ce trebuie sa stiti despre adezivul poliuretanic monocomponent?

Cand vorbim despre adezivi poliuretanici trebuie sa stim exact unde sunt folositi, cand trebuie folositi, ce adezivi sunt mai utili in cazul nostru particular si cine este producator spuma poliuretanica.

Adezivul poliuretanic monocomponent, cu expandare redusa si intarire in prezenta umezelii, este destinat lipirii unor placi termoizolante din polistiren expandat si extrudat care se poate aplica pe fatadele unor cladiri, pe suprafete din lemn, caramida, tencuiala, BCA, metal. Dupa intarire are o rezistenta foarte buna si este destul de elastic.

Produsul are o structura foarte buna si o aderenta excelenta la aplicatii cuprinse intre +50C si +350C. De regula, aceste produse sunt testate din punct de vedere al transferului termic, permeabilitatii la apa si pierderi ale aerului. Cand sunt aplicate in mod corespunzator, aceste produse contribuie la economia de energie in cladiri, iar aceste concepte sunt cunoscute sub denumirea de case pasive si case neutre din punct de vedere energetic.

Beneficiile sunt reprezentate de lipirea eficienta a panourilor termoizolante pentru fatade pe suprafete din lemn. Timpul de lucru este redus la maxim si nu necesita apa si mixare pe santier, in acelasi timp reducand si spatiul de depozitare pe santier. Acest adeziv este prietenos cu mediul comparativ cu adezivii traditionali pe baza de ciment.

Domeniile de aplicare ale acestui produs sunt numeroase. Poate fi utilizat pentru lipirea si totodata asamblarea eficienta a placilor de polistiren, spuma poliuretanica rigida si fibre minerale, pe beton, zidarie si ipsos, precum si pentru umplerea rosturilor dintre placile izolatoare. Limitarile acestui adeziv sunt, de asemenea, importante.

Acesta nu este recomandat pentru aplicare pe suprafate care sunt supuse actiunii apei si pentru umplerea spatiilor inchise. Acesta nu adera la silicon, polietilena si suprafete contaminate cu grasimi sau uleiuri.  Adezivul asigura o bariera impotriva umezelii, dar permite migrarea vaporilor de apa prin adeziv. Acest produs nu trebuie utilizat in conditii de ventilatie foarte slaba, decat daca se foloseste o masca de protectie cu un filtru adecvat pentru gaze.

Ambalajul contine manusi speciale de protectie, care de regula vor fi utilizate doar pentru spuma poliuretanica. Inaintea folosirii trebuie sa verificati daca manusile sunt deteriorate. Trebuie sa le scoateti din folie si sa le umflati cu aer pentru a verifica daca acestea sunt etanse. Trebuie totodata sa aveti atentie la unghii lungi sau la diverse bijuterii, pentru ca acestea pot deteriora manusile.

Dupa folosire, nu atingeti manusile pe exterior in timp ce le indepartati de pe maini pentru ca altfel riscati ca pielea sa intre in contact cu adezivul. Manusile nu mai trebuie sa fie folosite, astfel ca va trebui sa le aruncati imediat. Termenul de valabilitate este destul de generos in conditii normale.

De asemenea, trebuie pastrat in spatii uscate, iar recipientele trebuie depozitate numai in pozitie verticala, pentru a evita scurgerile acestuia. Este un produs folosit foarte des pentru izolarea cladirilor, deci trebuie sa stiti cat mai multe despre calitatile acestui tip de spuma poliuretanica, pentru a fi folosita corespunzator si pentru a nu suferi anumite efecte, daca a fost aplicata incorect.

Daca ti-a placut arata si altora!