Cum incepem o afacere noua?

Exista o varietate de motive pentru care oamenii merg pe cont propriu si isi incep propria lor afacere. Unii doresc sa evite acel birou mic de zi cu zi, supraveghetorii care sunt tot timpul cu ochii pe ei si programul incarcat (care in teorie este de la 9 la 17). Altii cauta satisfactia si sentimentul de libertate care vine odata cu posibilitatea de a fi propriul lor sef. Uneori, mai ales in ani precum 2009, an in care reducerile de personal, concedierile si ratele somajului au crescut ametitor, lucrul pentru propria persoana poate fi singura optiune viabila.

Cu toate acestea, inainte de a incepe o noua afacere, ar trebui sa realizam faptul ca primul pas pe care trebuie sa-l facem se refera la cercetare. Aproape 65 de procente din noile afaceri esueaza in primii cinci ani de functionare, motivul principal fiind lipsa unei cercetari temeinice. Exista masuri care pot creste sansele de succes si, chiar daca nu sunt usor de manevrat, acestea pot creste sansele de supravietuire.

Primul pas este acela de a ne asigura ca suntem supracapitalizati, adica de a fi siguri ca avem suficiente resurse nu numai pentru a ne deschide afacerea, ci si pentru acoperirea facturilor firmei si a salariilor angajatilor in cazul in care intampinam vremuri dure care ne pun bete in roate. O afacere lipsita de un asa-zis „back-up” de capital este condamnata la esec inca din start. Inainte de a semna un contract de inchiriere a unui spatiu sau inainte de a deschide usile noii nostre afaceri, trebuie sa ne asiguram ca ne putem permite cel putin o perioada de cinci ani cu venituri mai mici.

Apoi, efectuarea unui studiu demografic care sa aiba la baza atat clientii potentiali, cat si concurenta existenta este, de asemenea, esentiala. Trebuie sa ne asiguram ca oraselul sau metropola in care avem de gand sa ne deschidem afacerea are atat varsta cat si venitul demografic care sa permita oamenilor sa achizitioneze bunurile si serviciile noastre. Mai mult, trebuie sa petrecem timp pentru identificarea competitiei. De exemplu, nu este recomandat sa deschidem o florarie intr-o zona in care vom concura cu mai multe afaceri similare, care deja s-au stabilit si au parte de succes. Scopul nostru, ca nou-veniti in domeniul afacerilor, este sa umplem un gol, nu sa ne luptam cu gigantii.

In cazul in care toate aceste conditii sunt indeplinite, putem lua in considerare deschiderea unei noi afaceri. Trebuie sa intelegem ca ale noastre costuri vor fi aproape intotdeauna mai mari decat anticipam. Astfel, neasteptatul este de asteptat, iar acesta va veni sub orice forma, de la diferite echipamente, inchirieri si costuri pentru asigurari pana la taxe-surpriza si impozite la nivel local, statal sau federal.

Din nou, inainte de a ne deschide usile afacerii, ar trebui sa angajam un contabil calificat si un avocat. Costul angajarii unor astfel de specialisti va reduce posibilitatea ca afacerea sa nu aiba succes. Acesti doi specialisti ne vor sfatui daca afacerea noastra ar trebui sa functioneze ca o proprietate exclusiva sau ca una dintre numeroasele varietati de mici corporatii si multe alte asemenea.

Daca ti-a placut arata si altora!