De ce se defecteaza bateriile smartphone-urilor, si cum se regenereaza acestea?

Unul dintre cei mai importanti factori de care fiecare utilizator va tine cont atunci cand isi va cumpara un smartphone, este reprezentat de bateria dispozitivului, pentru ca fiecare dintre noi ne dorim un dispozitiv care sa ramana cat mai mult timp incarcat.

Poti de exemplu sa alegi un model Allview, care sa aiba specificatii tehnice remarcabile, un design perfect, insa bateria sa nu aiba o autonomie foarte mare, asa ca nu dupa mult timp vei cauta un acumulator Allview.

Ei bine, bateriile telefoanelor, si aici nu vorbim despre exemplul Allview, ci vorbim la modul general, nu rezista mult timp incarcate, fie pentru ca telefonul are aplicatii care consuma multa energie, fie pentru ca incep sa se defecteze.

In ceea ce priveste defectiunile bateriilor unui smartphone, acestea pot sa apara datorita supraincarcarii de exemplu, pentru ca supraincarcarea creeaza o coroziune a placilor, dar si pierderi de apa sau gel, si uscarea separatorilor.

Un alt factor datorita caruia bateriile telefoanelor se pot defecta, este reprezentat de subincarcarea acestora, care in timp va conduce la coroziune si sulfatare.  Tot la acest rezultat va duce si stocarea in stare descarcata.

Fara doar si poate, supradescarcarea este un alt factor extrem de important, care poate sa afecteze si chiar sa defecteze o baterie pentru smartphone, datorita faptului ca ea conduce la defectarea acelor placi anodice.

Suprasolicitarea bateriei este un alt motiv datorita careia aceasta se poate defecta, si poate sa conduca bateria spre crapaturi, sparturi, celule distruse sau alte defectiuni mecanice.

Ei bine, acestea sunt motivele care duc la defectarea bateriilor unui smartphone, insa din fericire acestea se pot regenera gratie evolutiilor tehnologice, astfel ca bateriile cu plumb se regenereaza prin metode simple, iar astfel durata de viata le va fi prelungita extrem de mult, iar bateria va rezista si mai mult timp incarcata.

Referitor la regenerarea bateriilor, trebuie amintit faptul ca include anumite etape, cum ar fi desulfatarea, insa inainte de suflatare mai au loc si alte etape de incarcare si descarcare a bateriei, plus ca se vor efectua si etape de testare si analiza.

Acest proces de regenerare a bateriilor actioneaza de obicei asupra unor parametrii din functionarea bateriei, iar aici amintim in primul rand rezistenta interna a bateriei, iar mai apoi tensiunea pe fiecare celula, dar si concentratia sau mai bine spus densitatea de acid sulfuric.

Asadar, dupa cum se poate observa, cu siguranta o baterie pentru smartphone se poate defecta mult mai usor si mult mai rapid decat iti poti imagina, insa din fericire, se poate regenera destul de rapid.

Acesta este si motivul principal datorita caruia, in momentul in care bateria telefonului tau nu mai functioneaza, si o inlocuiesti, sa nu o arunci, ci sa o pastrezi, iar cand ai mai multe baterii, le poti oferi celor care colecteaza baterii pentru a fi regenerate, si poate candva, iti vei cumpara de la un service gsm, sau de la un magazin online, o baterie regenerata, care va functiona mai mult decat perfect.

Daca ti-a placut arata si altora!