Totul despre o carte de vizita de succes

Cartile de vizita au aparut pentru prima data in China, prin secolul al XV-lea. Initial scopul lor era de a anunta o vizita, nu pentru a prezenta o activitate sau o personalitate asa cum se intampla in zilele noastre.

In secolul al XVII-lea, cartile de vizita au inceput sa fie folosite ca si materiale publicitare cu ajutorul carora clientii puteau afla despre o anumita afacere, in tari precum Franta sau Marea Britanie.
In zilele noastre, cartile de vizita sunt folosite pentru a schimba rapid date de contact intre posibili clienti si parteneri si persoane sau firme. Nu de putine ori, cand vorbim cu o persoana importanta, primi o carte de vizita. Nu de putine ori, cand cerem unei persoane propriul numar de telefon, primim o carte de vizita, daca respectiva persoana se ocupa de anumite afaceri.

Cartile de vizita folosite in zilele noastre sunt de dimensiuni mici, fapt pentru care ele trebuie realizate intr-un mod profesionist, iar imaginea pe care ele o reprezinta sa fie una clara si simpla.
Cand vrei sa realizezi o carte de vizita, iata ce trebuie sa ai in vedere:

Designul

Designul unei carti de vizita trebuie sa fie unul cat mai simplu. Grafica si textul trebuie combinate perfect astfel incat informatiile sa fie citite cu usurinta. Cartile de vizita trebuie sa fie cat mai simple si sa atraga clientii, nu sa ii distraga. Designul trebuie sa fie unul cat mai interesant, astfel incat el sa starneasca din partea posibililor clienti curiozitate.

Informatiile trecute

Informatiile trecute pe o carte de vizita trebuie sa fie in primul rand corecte. O carte de vizita trebuie sa contina: nume, prenume, adresa de e-mail, numarul de telefon, adresa web, adresa fizica. Toate aceste date sunt necesare deoarece scopul unei carti de vizita este acela de a oferi informatiile de contact. Ai in vedere faptul ca informatiile trecute nu trebuie sa fie aglomerate, ci totul trebuie trecut cat mai lejer. Continutul unei carti de vizita trebuie sa fie cat mai aerisit.

Forma fizica a cartii de vizita

Dimensiunile trebuie alese corect, deoarece cartile de vizita au in general anumite marimi. Cartonul pe care acestea sunt tiparite trebuie sa fie de asemenea de calitate, nici prea gros, nici prea subtire.

Logo-ul

Logo-ul companiei trebuie trecut pe cartea de vizita. Cu cat acesta este mai atractiv, cu atat poate atrage cat mai multe persoane.

QR cod

O companie sau o persoana serioasa are si un site web. Daca ai creat o carte de vizita in scopul promovarii unei afaceri, in mod categoric trebuie sa ai si un site web bine pus la punct. De pe un site web clientii pot afla o multime de detalii, detalii care nu pot fi trecute pe cartea de vizita. Un QR cod ar putea fi foarte util pentru cei care vor sa iti viziteze site-ul.

Tine cont de sfaturile amintite mai sus si creaza-ti o carte de vizita bine pusa la punct, astfel incat sa iti atingi scopul pentru care ai creat-o.

Daca ti-a placut arata si altora!