5 beneficii principale ale hidroizolației cristaline

Hidroizolația este un proces important pentru fiecare clădire, deoarece ajută la protejarea acesteia de deteriorarea cauzată de infiltratia apei, dar și la menținerea integrității sale structurale.

Indiferent de funcția clădirii, infiltrarea apei poate cauza probleme semnificative, cum ar fi dezvoltarea mucegaiului și deteriorarea structurală. De aceea este atât de important să alegeți soluția de hidroizolație potrivită pentru a asigura o protecție pe termen lung împotriva apei .

Ce este hidroizolatia cristalina ?

Hidroizolația cristalină este un proces în care compusul hidroizolant cristalin activ reacţionează cu varul liber și umiditatea din beton pentru a forma cristale insolubile în sistemul capilar al structurii de beton tratate. Hidroizolația cristalină este  o pulbere uscată compusă din ciment, nisip de siliciu și alte substanțe chimice care genereaza o structura cristalina insolubila prin pori și prin canalele capilare ale cimentului.

Hidroizolația cristalină este un produs inovator în industria construcțiilor și o metodă specială de hidroizolație. Spre deosebire de alte soluții de hidroizolație, precum membranele sau acoperirile aplicate pe suprafața structurii, hidroizolația cristalină funcționează prin pătrunderea în porii și capilarele betonului.

Odată ce materialul pătrunde in suprafață, reacționează cu apa și substanțele chimice din beton pentru a forma cristale microscopice care cresc și se extind în interiorul betonului.

Pe măsură ce aceste cristale continuă să crească, ele umplu fisurile din beton, împiedicând trecerea apei. Acest proces nu creează doar o barieră impermeabilă, dar  întărește betonul, făcându-l mai durabil și mai rezistent la deteriorarea apei în timp.

Astfel betonul devine etansat permanent împotriva penetrarii apei sau a lichidelor provenite din orice direcție. Betonul este de asemenea protejat împotriva deteriorării datorate condițiilor de mediu chiar și sub presiune hidrostatică ridicată.

Hidroizolația cristalină este activă permanent pe toata durata de viata a structurii de beton și de fiecare dată când intră în contact cu apa, umple canalele capilare din beton cu cristale insolubile de dimensiuni nanometrice pentru a asigura o etanșare permanentă.

Betonul tratat cu materiale de impermeabilizare cristaline capătă proprietăți de impermeabilizare mai puternice de fiecare dată când intră în contact cu apa.

Sistemele de impermeabilizare cristalina  penetron sunt recomandate in multiple aplicații, cum ar fi: fundații, subsoluri, tuneluri, piscine și multe altele. Fiind o soluție de impermeabilizare prietenoasă cu mediul și ușor de aplicat.

Produsele de hidroizolație cristalină sunt disponibile în două metode de aplicare – pot fi aplicate prin pensulare pe suprafața din beton  sau prin adăugare în beton, ca un aditiv.

Betonul tratat cu materialele hidroizolante cristaline  adaugate în masa betonului sau aplicate prin pensulare pe suprafața din beton, asigură  o hidroizolație eficientă, permanentă si usor de aplicat Sistemele de impermeabilizare a betonului protejează împotriva presiunii hidrostatice pozitive și negative, astfel, structurile din beton armat capătă o puternică caracteristică de hidroizolație atât împotriva apei din sol, cât și a mediului extern.

Care sunt principalele beneficii ale utilizării hidroizolației cristaline Penetron® în comparație cu alte metode de impermeabilizare mai tradiționale?

1. Durabilitate sporită

 Substanțele chimice pătrund în fisurile, microfisurile și canalele capilare ale betonului prin osmoză.  Ingredientele active penetron reacționează cu mineralele din beton pentru a forma cristale insolubile, care umplu fisurile, porii și golurile până la o lățime de 500 microni. Această creștere cristalină are loc în profunzimea structurii de beton.

Moleculele de apă (și o gamă largă de substanțe chimice) nu mai pot trece prin beton. Cu toate acestea, aerul poate trece în continuare, permițând betonului să respire, astfel se evită acumularea presiunii de vapori.

 În absența unei umidități suplimentare, componentele Penetron®rămân latente în structura din beton. În cazul în care umiditatea reapare în orice moment, procesul de autovindecare se reia automat și avansează mai adânc în beton

Ca rezultat, durabilitatea unei clădiri crește atunci când sunt utilizate sisteme de hidroizolație cristalină.

2. Versatilitate în aplicații

Sistemele de hidroizolație cristalină sunt extrem de versatile, utile și de încredere pentru o gamă largă de aplicații, cum ar fi aplicarea de șlam sau ca aditiv.

3. Fără COV

Sistemele de hidroizolație cristalină Penetron nu conțin compuși organici volatili (COV) și pot fi complet reciclate după demolare.

4. Aplicare ușoară

Tehnologia cristalină face aplicarea simplă și nu necesită protecție împotriva deteriorărilor, ceea ce la rândul său ajută la reducerea timpului necesar pentru finalizarea construcției. Acest lucru reduce foarte mult forța de muncă și scurtează programul de construcție.

5. Economică

Datorită procedurilor sale simple de aplicare hidroizolația cristalină reduce costurile pentru un program mai lung de construcție, a forței de muncă pentru instalarea a membranei exterioare

Cu aceasta metoda de hidroizolatie de înaltă calitate și de protecție permanentă a betonului, tehnologia cristalină permite o  întreținere și reparații mai mici pe termen lung.

Daca ti-a placut arata si altora!