Garsoniera ideala? Iata cum o poti gasi

Nevoia de a locui intr-un spatiu propriu, de a incheia capitolul chiriilor, atat de obositor, se accentueaza la un moment dat in viata fiecaruia. Care este solutia in acest caz? Exact ceea ce gandesti – achizitionarea unui imobil personal. Este un pas destul de important, mai ales daca este sa luam in calcul partea financiara, cea mai importanta in fapt.

Este un domeniu destul de complex, cu tot felul de capcane si piedici, deci se impune o atentie sporita odata luata decizia de a cumpara o garsoniera sau un apartament. Documentarea trebuie realizata in amanunt, iar ajutorul cuiva cu experienta nu trebuie nicidecum subestimat. Cunoasterea preturilor practicate pe piata, dar si a altor detalii este necesara.

Pentru a-ti usura munca, in randurile de mai jos iti prezint un scurt ghid, ce contine aspectele cele mai importante de urmarit in achizitionarea unei garsoniere sau a unui apartament.

Cum gasesti garsoniera ideala?

Stii ca ai gasit imobilul perfect atunci cand acesta raspunde nu numai nevoilor tale, ci si preferintelor pe care le manifesti vizavi de acest aspect.

Zona potrivita

Stii in ce cartier doresti sa locuiesti in viitor? Da, trebuie sa gandesti in viitor intrucat in functie de locul in care se afla garsoniera trebuie sa iti faci si un oarecare plan. Gandeste-te la accesibilitatea pe care aceasta ti-o ofera vis-a-vis de statia de autobuz  in cazul in care nu detii un automobil si te intereseaza locul de parcare, de cat de usor ajunge la punctele principale de interes din oras – farmacii, banci, spitale, unitati de invatamant, loc de munca etc. Fara doar si poate te intereseaza ca zona sa fie una curata, linistita si dotata cu cele necesare pentru o dezvoltare corespunzatoare in cazul in care ai sau planuiesti sa ai copii.

Tipul garsonierei

Ai din start posibilitatea de a te orienta dupa garsoniere de vanzare Brasov sau orice alt oras, vechi sau noi. Dupa ce ai stabilit un buget exact in care trebuie sa te incadrezi pentru a nu te indatora apoi prea mult, ia si o decizie in aceasta privinta. Recomandarea mea este varianta unei garsoniere noi – in general ai parte de mai multa siguranta si confort, deci e de preferat.

Calitatea constructiei

Fara doar si poate trebuie sa te asiguri ca ti se ofera un imobil locuibil. Cand spun asta ma refer la faptul ca e de dorit sa beneficiezi de o izolatie corespunzatoare, de exemplu, ca nu ai de indurat frig si nici nu ai de facut investitii in acest sens.

Dotarile si utilitatile

Nici nu incape in discutie achizitionarea unei garsoniere fara a verifica astfel de aspecte. Trebuie sa fii sigur ca instalatiile sanitare si cele electrice sunt perfect personale si ca nu exista riscul de defectare. De asemenea, te intereseaza sa stii daca au beneficiat de repartii recent si nu numai acestea ci si celelalte dotari ale spatiului. Aspecte precum luminozitatea sau pozitionarea ar putea sa iti influenteze decizia.

Desigur, vei pune intrebarile necesare cu privire la contract, il vei analiza indeaproape sau vei gasi pe cineva care are cunostinte in domeniu pentru a te asigura ca toate sunt in regula si poti continua procesul de achizitie.

Atat timp cat raportul pret – calitate este unul rentabil si celelalte conditii sunt respectate, poti considera ca ai gasit garsoniera potrivita.

Daca ti-a placut arata si altora!