Terenuri bune de vanzare sau afaceri pe nisipuri miscatoare?

Traim intr-o tara care ne pune tuturor la dispozitie orice resursa am avea nevoie. Dincolo de aceasta insa, ne mai pune la dispozitie si spatiu, arealul in care noi sa putem sa construim, sau terenul pe care sa putem sa il lucram. Din nefericire insa, nu oricine isi poate permite sa detina o parcela de teren, drept pentru care cei mai norocosi dintre noi aleg sa tranforme acest lcuru intr-o afacere si aleg sa vanda.

Un teren de vanzare se poate vinde relativ repede, mai ales daca judecam prim prisma nevoii primordiale a omenirii de a se intoarce catre “radacini”: o casa cu gradina, gradinarit, agricultura, etc. Cu toate acesta nu orice teren se poate preta unei vanzari rapide si aducatoare de profit.

Un teren bun, amplasat geografic aproape de metropole, avand acces la utilitati, avand drumuri asfaltate, se va vinde mult mai usor decat in cazul in care beneficiile expuse nu ar fi prezente. In momentul achizitionarii unui astfel de teren este bine sa fim atenti la toate detaliile, tocmai pentru a sti in mod cert ca investitia facuta este una dintre cele mai reusite si nu un adevarat esec.

Terenurile sunt cautate din diverse motive. Unii dintre dezvoltatorii imobiliari fac din acest fenomen o afacere de succes. Acest lucru se datoreaza de fapt cresterii uimitoare a pretului pamantului, ei cumparandu-l cu o anumita suma si sperand ca ulterior acesta sa poata fi vandut pe dublul sau triplul sumei investit. Din pacate nu intotdeauna acest lucru este posibil, insa in cele mai multe dintre cazuri rata de profit la vanzare a terenurilor este destul de mare.

Terenurile de vanzare aduc beneficii chiar si pentru cei care achizitioneaza in scopul construirii. Aici insa este o discutie mult mai ampla, deoarece acestia vor trebui sa fie foarte atenti la tipul terenului, la amplasare si la orice factor ar putea contribui in mod activ la ceea ce inseamna obtinerea unui profit ulterior. Ca exemplu, putem face cu totii un exercitiu de imaginatie si sa vedem cu ochii mintii urmatoarea situatie.

Un dezvoltator imobiliar achizitioneaza un teren pe care vrea sa construiasca un ansamblu rezidential. Utilitatile, locatia, peisajul, spatiul, locurile de parcare, toate constribuie la pretul final al apartamentelor scoase la vanzare. Fiecare beneficiu inseamna un plus la profitul final.

Deopotriva, agricultura este segmentul care contribuie intr-un mod excelent la dezvoltarea pietei imobiliare cu terenuri de vanzare. O serie de antreprenori cauta indeosebi terenurile potrivite pentru a le putea fructifca din punct de vedere al dezvoltarii agricole.

Putem numara aici si dezvolatatorii din domeniul agro-zootehnic, cei care au nevoie de spatiu pentru ferme, sau pentru dependinte, iar lista poate fi usor dezvoltata cu mai multe exemple in scop pro afacerilor cu terenuri de vanzare.

Oamenii vor cauta intotdeauna sa locuiasca in zone linistite, sa aiba locul lor de parcare si nu un spatiu minuscul marcat cu vopsea in fata blocului. Isi vor dori spatiu si nu sa isi vada vecinii tragand cu ochiul in apartamentele lor. Vor cauta sa cultive si nu sa cumpere din pietele mult prea scumpe.

Acestea sunt motivele principale pentru care afacerile cu terenuri de vanzare merg atat de bine si vor continua sa o faca si pe viitor. Pentru aceasta suntem noi aici. Pentru a va ajuta sa alegeti in deplina cunostinta de cauza terenul pe care vi-l doriti si de pe urma caruia sa aveti numai de castigat.

Daca ti-a placut arata si altora!
    Back to Top