7 motive pentru a alege viața la casă atunci când lucrezi de acasă și ai o familie

În ultimii ani foarte multe lucruri s-au schimbat în stilul nostru de viață și de muncă, iar pandemia globală prin care am trecut în anii precedenți  nu doar că a dat startul unor trenduri noi dar a și accelerat tendința de a lucra de acasă. Aceasta, pe lângă faptul că a modificat modul în care vedem munca, fie că suntem antreprenori sau angajați,  ne-a și determinat să reevaluăm locul în care alegem să trăim.

Dacă lucrezi de acasă și ai o familie, alegerea de a locui la casă vine cu multiple avantaje. Iată 7 motive pentru care viața la casă poate fi cea mai bună alegere pentru tine și familia ta.

Spațiu mai generos

Să discutăm în primul rând despre spațiu. Da, poți avea spațiu și dacă locuiești într-un apartament însă, ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să ai un spațiu dedicat muncii tale,  o grădină unde micuții tăi să poată alerga liberi fără grija vecinilor de dedesubt ce stau să vină la ușă pentru orice săritură a lor?

Sau acel colț de rai pentru tine afară unde să îți savurezi cafeaua în tihnă? Dar dacă copiii tăi ar avea și ei un mic loc de joacă în aer liber unde pot fi în siguranță și în care vor fi atât de prinși încât nu se vor simți tentați să te deranjeze în timpul muncii?

Ei bine, spațiul generos pe care îl oferă o casă este incomparabil cu cel dintr-un apartament. Dacă te gândești să alegi din oferta de case de vanzare sebes sau oricare alte orașe sau zone preferi, o casă îți oferă nu doar camere mai mari, dar poate chiar și un atelier pentru pasiunile tale, o bucătărie în care să dansezi pe ritmuri de salsa în timp ce gătești, un loc special de joacă indoor pentru tine și copii tăi, un altul pentru propria ta relaxare și multe altele… sună tentant, nu-i așa?

Și nu uita că libertatea de mișcare nu înseamnă doar spațiu fizic, ci și un orizont deschis pentru a-ți urma pasiunile, a fi mai performant și a le oferi celor dragi un spațiu deosebit, acasă.

Conexiunea cu natura

Deși în acest moment ți se pare irelavantă, ei bine, viața la casă îți oferă posibilitatea de a avea un grădină unde te poți relaxa după o zi de muncă sau unde copiii tăi pot descoperi natura în siguranță.

Contactul cu natura este esențial pentru corpul, mintea și starea noastră emoțională. Iar posibilitatea de a-ți cultiva propriile legume dacă ai o pasine pentru grădinărit sau pentru mâncarea sănătoasă,  sau de a avea flori sunt avantaje ce contribuie la starea de bine a întregii tale familii, cât și a performanței tale în muncă.

Intimitate și liniște

Imaginează-ți acea zi în care ai de îndeplinit o sumedenie de task-uri, ai ședințe sau o zi foarte aglomerată și vecinul tocmai își renovează apartamentul, se ceartă cu soția sau copii lui țopăie și urlă fără oprire. Sau acel moment în care trebuie să lucrezi sau să stai cu copii alături de tine chiar și în timpul unei ședințe importante pentru că spațiul nu vă permite mai mult.

Ei bine, o astfel de zi poate deveni mai mult decât o provocare pentru tine, poate deveni un stres și evident că vei experimenta o performanță scăzută.

Însă, o casă îți oferă un nivel de intimitate și liniște pe care apartamentele, de cele mai multe ori, nu le pot oferi. Ceea ce înseamnă că vei scăpa de toate aceste situații și te vei bucura la maxim atât de munca ta cât de familia ta.

Flexibilitate în amenajare și personalizare pentru fiecare nevoie și membru al familiei

Trăind într-o casă, ai libertatea de a o amenaja și personaliza exact așa cum îți dorești. Fie că este vorba despre alegerea culorilor, a mobilierului sau a decorațiunilor, totul poate fi ajustat pentru a reflecta personalitatea și nevoile fiecărui membru al familiei.

Astfel că fiecare spațiu poate primi o amprentă unică în funcție de cine îl folosește sau motivul pentru care este utilizat.

Comunitate și vecinătate

Casele sunt adesea situate în comunități unde poți dezvolta relații strânse cu vecinii mult mai ușor decât în cazul unui apartament. Aceasta poate fi o sursă de suport emoțional pentru tine și copii tăi, dar și de ajutor practic, de exemplu, atunci când ai nevoie de cineva să supravegheze copiii pentru câteva ore.

Sănătate și activitate fizică

Viața la casă încurajează un stil de viață mai activ decât la bloc. Fie că este vorba de lucrul în grădină, de jocuri în curte cu copiii sau alte tipuri de activități toate acestea contribuie la menținerea sănătății fizice și mentale pentru tine și întreaga familie.

Investiție pe termen lung

Și nu în ultimul rând, o casă poate reprezenta o investiție valoroasă pe termen lung. Pe măsură ce familia ta crește și se schimbă, casa poate fi adaptată pentru a îndeplini noile nevoi, spre deosebire de un apartament care poate deveni rapid neîncăpător.

Așadar, alegerea de a locui la casă atunci când lucrezi de acasă și ai o familie vine cu numeroase beneficii. Aceasta îți oferă un echilibru ideal între viața profesională și cea personală, îmbunătățind calitatea vieții pentru toți membrii familiei.

Daca ti-a placut arata si altora!