Asigurari de constructii: avantajele sale

Pe un santier, intre prima lovitura de ciocan pe un plan si sfarsitul lucrarii, pot aparea multe incidente. Atunci cand raspunderea este contestata, litigiile pot pune in pericol continuarea proiectului.

Pentru a atenua aceste inconveniente, exista o solutie: sa inchei o asigurare de constructii si montaj pe https://prestigeasig.ro/asigurarea-de-constructii-montaj-car-ear/. Concentreaza-te pe aceasta solutie in beneficiul companiilor care construiesc sau renoveaza o cladire.

In timp ce unele industrii sunt in prezent in agonie, economia constructiilor merge bine. Confruntat cu coronavirusul, sectorul a gasit rapid solutii si s-a reorganizat pentru a permite o recuperare completa si infloritoare a activitatii.

Dar acesta din urma nu este de departe lipsita de riscuri. accidentele de constructie sunt mereu: prabusirea unui zid de sustinere, furt de material, ruperea unei conducte de gaz. Aceste incidente pot genera costuri suplimentare substantiale pentru asa-numita companie „proprietar de proiect”.

Prin urmare, compania care isi renoveaza sau isi construieste cladirea are tot interesul sa incheie asigurari pentru a se proteja de consecintele financiare ale acestor accidente.

Constructia implica multe asigurari: Lucrari de constructii, Raspundere civila, garantii de munca, Asigurari de constructii. Functionarea fiecaruia si interactiunile lor sunt atat de complexe incat se pot face greseli. Alege un broker cu experienta care iti garanteaza o acoperire adaptata la proiectul de constructie la un cost convenabil.

Asigurare clasica pentru constructii

Prin „asigurare pentru constructii”, intelegem in general asigurarea lucrarilor de constructii si a raspunderii civile a angajatorului. Acestea sunt pentru constructii ceea ce Casco si raspunderea civila sunt pentru autovehicule. „Lucrarile de constructie” protejeaza in caz de daune care afecteaza direct santierul, in timp ce raspunderea civila a angajatorului intervine atunci cand dauna este suferita de o persoana din afara proiectului.

O polita de asigurare pentru toti

Atunci cand un proiect de constructie sau renovare implica multi jucatori, este in interesul unei asigurari globale de site sa fie incheiata de compania contractanta. Garanteaza solutionarea rapida a cererilor si limiteaza costurile suplimentare. Acest tip de asigurare include urmatoarele acoperiri:

  • Lucrari de constructie
  • Raspunderea civila a Clientului
  • Raspunderea civila a tuturor agentilor (arhitecti, ingineri, topograf etc.)
  • Raspunderea civila a tuturor contractantilor (lucrari de terasament, zidarie, electricitate etc.)
  • Accident la vizitatori

Concret, polita de asigurare mentioneaza lista tuturor celor implicati in santier si valorile garantiilor asociate fiecarei activitati. Pentru ca aceasta asigurare globala sa poata fi incheiata, este important sa se implice brokerul de la inceputul proiectului de constructie.

Avantajele asigurarii globale pentru santier

Desi putin cunoscut, inclusiv in lumea brokerajului de asigurari, o asigurare de constructii aduce multe avantaje tuturor celor implicati in locul de munca:

  • Solutionarea rapida a creantelor

A avea un singur asigurator simplifica gestionarea daunelor si accelereaza solutionarea acestora.

  • Acoperire optima

Acoperirea acestei asigurari este uniforma si foarte extinsa, in special in ceea ce priveste asigurarea complementara.

  • Conditii de pret avantajoase

Datorita volumului mare de prime, fiecare companie beneficiaza de economii la prima la asigurarea de raspundere civila.

  • Revendicari controlate pentru companii

Revendicarile aparute nu maresc experienta generala de pierdere a contractului de raspundere civila specifica fiecarei persoane implicate in site. Prin urmare, acestea din urma evita posibile majorari ale primelor.

Daca ti-a placut arata si altora!