Care este scopul hidroforului?

Un kit hidrofor 50l cu pompă submersibilă multietajată face parte dintr-o clasă premium de echipamente de pompare. După cum sugerează și numele, o pompă submersibilă este proiectate să funcționeze direct în puțul de apă.

Acest dispozitiv poate îndeplini multe funcții, de la furnizarea de apă într-o casă de la țară, precum și în domeniul hotelier, industrial etc. Există multe tipuri de pompe, dar care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor tale?

Cerințele în ceea ce privește debitul, presiunea și adâncimea de extragere, vor varia dacă dorești să furnizezi apă într-o casă, să uzi o grădină cu apă dintr-un puț sau să umpli o piscină.

Kitul hidrofor 50l cu pompă submersibilă multietajată îți permite să deții tot ce ai nevoie pentru a echipa un puț și pentru a avea debitul necesar pentru alimentarea cu apă la domiciliu, la cel mai bun preț. Setul de alimentare cu apă include: o pompă submersibilă multietajată, niplu de alamă, supapă de reținere, adaptor, furtun,  presostat, manometru, hidrofor 50 litri.

Care este scopul hidroforului?

Scopul principal al hidroforului din sistemul de alimentare cu apă, este de a asigura modificări liniare de presiune în timpul funcționării pompei. Acest lucru oferă posibilitatea de a instala un presostat sau un senzor de presiune în sistem, care va putea controla funcționarea pompei în modul automat.

Deoarece apa este practic incompresibilă, absența unui hidrofor ar provoca o schimbare bruscă instantanee a presiunii în sistem. În acest caz, presostatul ar funcționa într-un mod constant de pornire / oprire a pompei, ceea ce ar duce în cele din urmă la supraîncălzirea motorului electric sau la defectarea completă a acestuia.

Astfel, hidroforul limitează numărul de porniri și opriri ale pompei submersibile pe termen scurt, ceea ce este foarte important. Orice producător de echipamente de pompare indică numărul maxim admisibil pe oră.

O schimbare lină a presiunii este asigurată de proiectarea hidroforului – prin împărțirea acestuia în două cavități (apă și aer) printr-o membrană mobilă dintr-un material special.

Debitul de apă și presiunea generate, depind doar de caracteristicile pompei submersibile. Dacă nu există porniri intermitente, atunci nu este nevoie de un hidrofor. Utilizarea unui rezervor hidraulic în acest caz este pur și simplu impracticabilă. Dar dacă ai probleme cu presiunea apei, atunci un hidrofor de 50 de litri, este pur și simplu necesar.

De ce ai nevoie de un kit hidrofor 50l cu pompă submersibilă multietajată

Și dacă pompa ar trebui folosită pentru alimentarea cu apă la domiciliu (duș, chiuvetă, toaletă etc.), bineînțeles, nimeni nu va fugi pentru a porni manual pompa de fiecare dată când cineva are nevoie de apă. Poți automatiza acest proces folosind un kit hidrofor 50l cu pompă submersibilă multietajată.

Și dacă ai ales un astfel de kit,  înseamnă că producătorul a calculat deja totul și astfel confirmă că hidroforul cu acest volum este suficient pentru ca stația de pompare să funcționeze corect.

Un kit hidrofor 50l cu pompă submersibilă multietajată pentru alimentarea cu apă în casă, este scopul oricărui proprietar responsabil. Proprietarii de case știu cât de greu este să eviți creșterile de presiune și întreruperile alimentării cu apă. Un astfel de kit cu hidrofor, poate rezolva problema eficient.

Daca ti-a placut arata si altora!