Ce beneficii are painea neagra asupra organismului?

Painea a fost considerata inca din cele mai vechi timpuri, cel mai important aliment din meniul oamenilor, iar noi romanii mancam paine atat la micul dejun, cat si la pranz sau la cina.  Indiferent ca mancam painea simpla, proaspat scoasa din cuptor sau o mancam prajita, painea este alimentul cel mai important din meniul nostru.

Pentru prepararea painii, se foloseste cel mai des faina alba, dar exista si persoane care aleg sa-si cumpere paine neagra, sau cumpara faina neaggra din grau de la Boromir, pentru a-si face paine neagra acasa, in propriul cuptor.

In afara de faina alba si faina neagra din grau de la Boromir Market, oamenii pot alege sa-si faca paine acasa si folosind faina din secara, din orez. Exista diferite retete de paine, care sunt cu siguranta usor de facut de catre toata lumea.

Pe la mijlocul secolului trecut, s-a dovedit faptul ca painea facuta cu faina neagra din grau, este mai sanatoasa in comparatie cu painea facuta din faina alba, dar multi oameni prefera in continuare sa manance paine facuta cu faina alba.

In ultimul timp insa, se pare ca oamenii incep insa sa isi mai schimbe preferintele. Cei care merg la sala si care urmeaza diferite diete, cei care au trecut pe la nutritionisti si cei care pur si simplu s-au documentat putin, au ales sa manance mai multa paine neagra, despre care se spune ca are unele beneficii pentru organismul uman.

In continuare veti putea descoperi de ce este recomandat sa consumati paine neagra, sau de ce este recomandat sa cumparati faina neagra din grau de la Boromir Market, pentru a va face acasa painea in cuptor.

Se spune asadar despre painea neagra ca poate fi eficienta in ceea ce priveste prevenirea cancerului tubului digestiv. Acest lucru se datoreaza intr-o foarte mare masura fibrelor vegetale pe care painea neagra le are. Aceste fibre absorb materiile toxice de pe traseu si le transporta pentru eliminarea din organism. In acest fel va fi pastrata “curatenia” tubului digestiv care este foarte vulnerabil la cancer, mai ales datorita alimentelor “moderne”, care sunt pline de E-uri.

De-asemenea, este recomandat sa consumati paine neagra datorita faptului ca aceasta poate sa previna constipatia si colita, in mod special colita de putrefactie. In ceea ce priveste colita de fermentatie, de preferat este terciul de grau.

Despre paniea neagra se spune (si s-a si dovedit acest lucru), ca este eficienta in ceea ce priveste prevenirea balonarii, mai ales in cazul persoanelor care mananca multa carne, care consuma grasimi animale si multe lactate.

Un alt motiv datorita caruia este recomandat sa consumati paine neagra, este acela ca ajuta la scaderea in greutate. In afara de faptul ca are un continut scazut de calorii, painea neagra contine multe fibre alimentare, care ajuta la obtinerea mai rapida a senzatiei de satietate.

Conform cercetarilor, consumul de paine facuta cu faina neagra are un rol important in ceea ce priveste prevenirea si ameliorarea diabetului. Chiar daca nu au fost inca identificate complet mecanismele de actiune, evident este faptul ca produsele facute cu faina neagra sunt mai sanatoase pentru pancreas, comparativ cu cele facute cu faina alba.

Despre painea neagra se spune ca ar fi benefica si pentru a trata bolile de piele, dat fiind faptul ca fibrele pe care aceasta le contine, ajuta la detoxifiere.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca painea facuta din faina neagra poate preveni impotenta vasculara, ischemia cardiaca si ateroscleroza, datorita mineralelor si vitaminelor pe care le contine.

Exista asadar numeroase motive datorita carora, este recomandat sa va indreptati atentia spre painea neagra sau spre faina neagra de grau, pentru a va face paine neagra acasa.

Daca ti-a placut arata si altora!