Cum functioneaza Google? Ce face de fapt Google? Raspunsul la aceste intrebari este oferit de www.smartseopack.com. Pentru multi dintre voi acest raspuns este deja cunoscut. Dar pentru toti incepatorii SEO: permiteti-mi sa explic ce face de fapt Google. Intelegerea Google v-ar putea ajuta cu adevarat sa creati o strategie de SEO care functioneaza!
Cum functioneaza Google?
Motoarele de cautare precum Google urmaresc legaturile. Ele urmeaza link-uri de la o pagina web la alta. Google consta dintr-un crawler, un index si un algoritm. Crawlerul Google urmareste legaturile de pe web. Acesta ruleaza pe internet 24/7 si salveaza versiunea HTML a tuturor paginilor intr-o baza de date gigantica, numita index.
Acest index este actualizat daca crawlerul Google revine din nou la site-ul vostru web si gaseste pagini Web noi sau revizuite. Noua versiune a acestor pagini este salvata. In functie de traficul de pe site-ul vostru si de numarul de modificari pe care le faceti pe site-ul vostru crawlerele Google va gasesc mai mult sau mai putin frecvent.
Pentru ca Google sa stie de existenta site-ului dvs., mai intai trebuie sa existe un link de pe un alt site – unul care se afla deja in index – pe site-ul dvs. Daca crawlerele urmeaza acea legatura, aceasta va duce la prima sesiune de crawler si prima data cand site-ul dvs. este salvat in index. De atunci, site-ul dvs. Web ar putea aparea in rezultatele cautarii Google.
Dupa indexarea site-ului dvs., Google il poate afisa in rezultatele cautarii. Google incearca sa potriveasca o anumita interogare de cautare cu paginile web pe care le-a indexat. Pentru a face acest lucru, Google are un algoritm specific care decide care pagini sunt afisate in ce ordine. Modul in care functioneaza acest algoritm este un secret. Nimeni nu stie exact care factori determina ordonarea rezultatelor cautarii.
Algoritmul Google nu este static. Se schimba regulat. Factorii care determina ordonarea si importanta diferitilor factori se schimba foarte des. Desi algoritmul este secret, Google ne spune ce lucruri sunt importante. Nu stim insa cat de important este si nu stim daca Google comunica despre toti factorii. Testarea si experimentarea ne dau un simt relativ bun pentru factorii importanti si modificarile acestor factori. Noi incorporam acesti factori in pluginul nostru SEO si va spunem despre asta in numeroasele noastre postari pe blog.
Pagina de rezultate Google – cunoscuta si sub denumirea de SERP – arata aproximativ 7 sau 10 linkuri catre site-uri care se potrivesc cel mai bine cu cautarea dvs. (conform Google). Ne referim la aceste rezultate ca la rezultatele cautarii organice.
Daca dati clic pe a doua pagina de rezultate, sunt afisate mai multe rezultate. Cu cat sunt mai multe rezultate, cu atat e mai putin probabil ca cineva sa gaseasca site-ul dvs.
Peste cele 10 linkuri de pe prima pagina sunt linkuri platite, de cele mai multe ori. Aceste linkuri sunt anunturi; Oamenii au platit Google sa puna aceste linkuri in partea de sus a site-ului atunci cand oamenii cauta un anumit termen. Preturile pentru aceste anunturi variaza foarte mult, in functie de competitivitatea termenului de cautare.