Ce este si pentru cine este Google Play Store?

Persoanele care au nevoie de un smartphone nou, au posibilitatea de a-si alege un dispozitiv iPhone, care vine cu sistemul de operare iOS (si care a fost fabricat si scos pe piata de catre Appe), sau pot opta pentru un telefon mobil inteligent care are sistemul de operare Android.

In ceea ce priveste telefoanele mobile inteligente care vin cu sistemul de operare Android, este important de facut precizarea ca optiunile sunt foarte multe. De multe ori, utilizatorii nu stiu ce sa aleaga dintre telefoane mobile Lg, telefoane mobile Samsung sau telefoane mobile Huawei printre altele.

Foarte multe persoane care au nevoie de un smartphone, se orienteaza spre telefoanele Android in primul rand pentru ca au mai multe optiuni, dupa cum se poate vedea (doar iPhone vine cu iOS).

Pentru foarte multi dintre utilizatori, este mult mai simplu de folosit un smartphone care vine cu sistemul de operare Android, in comparatie cu un smartphone care vine cu sistemul de operare iOS. Acesta poate fi un alt motiv pentru care utilizatorii aleg de cele mai multe ori, telefoanele Android.

Producatorii de telefoane mobile Android, iar aici putem aminti mai multe branduri (LG, Sony, Huawei, si Samsung care este cel mai tare brand de pe piata), vin cu propuneri atat de telefoane low cost, cat si cu telefoane mid-range sau telefoane high end.

Un lucru pe care il au in comun telefoanele Android este magazinul Google, sau Google Play Store, despre care veti avea posibilitatea sa aflati mai multe detalii in randurile care urmeaza.

Ce este magazinul Google Play sau Google Play Store?

Dupa cum va spuneam, unul dintre lucrurile pe care il au in comun telefoanele care au sistemul de operare Android, este magazinul Google.

Play Store este platforma pe care utilizatorii Android o folosesc pentru a descarca aplicatiile pe care le utilizeaza zilnic. Google Play Store este magazinul “online” de aplicatii utilizate de dispozitivele care detin sistemul de operare Android.

In acest magazin utilizatorul poate descarca mii de aplicatii, jocuri, carti, filme, reviste sau muzica. Cea mai mare parte a continutului care este descarcat este gratuit, dar trebuie facuta precizarea ca se poate descarca continut din Google Play Store si contra cost.

Magazinul Google Play este sigur?

In totalitate, deoarece dezvoltatorii de aplicatii trebuie sa treaca prin controlul si aprobarea cuprinzatoare a calitatii de la Google pentru a-si publica aplicatiile pe platforma, se poate spune ca DA, Google Play Store este sigur.

Acest lucru face ca aplicatiile pe care le descarcati sa fie considerate “sigure”. Pentru oricine detine un dispozitiv cu sistem de operare Android, Google Play este obligatoriu.

Cum se instaleaza aplicatii si jocuri in Google Play Store

  1. In primul rand trebuie sa deschideti Google Play Store.
  2. Cautati aplicatia sau jocul care va intereseaza.
  3. Selectati un element din lista de sugestii prezentate de platforma.
  4. Atingeti Instalare (daca continutul este gratuit) sau atingeti pretul elementului.
  5. Urmati instructiunile de pe ecran pentru a finaliza tranzactia si a descarca continutul.

Pentru continutul platit, puteti selecta metoda de plata cu sageata in jos. Daca aceasta este prima data cand efectuati o achizitie, metoda de plata pe care o utilizati va fi adaugata in Contul Google.

Google Play Store s-a nascut in 2008

Google Play Store a fost creat in 2008 sub numele de Android Market, iar in 2012 a fost redenumit Google Play. De atunci, aceasta platforma a continuat sa creasca si sa evolueze. In ea companiile lupta pentru o prezenta mai buna. In cazul in care aplicatiile dumneavoastra par bine pozitionate in primele locuri, care se traduce intr-o rata de descarcare ridicata si, prin urmare, profituri mai mari.

Daca ti-a placut arata si altora!