Consumul de gaze naturale si ce trebuie sa stii despre serviciile oferite de furnizor

Incepand cu acest an, fiecare are dreptul de a-si alege, respectiv de a schimba furnizorul de gaze. Este o reglementare facuta de ANRE, astfel ca daca doresti sa beneficiezi de serviciile altei firme de specialitate, te poti orienta oricand spre alta. Ne-am dorit sa ai parte de conditii de furnizare a gazelor naturale care sa se plieze pe nevoile tale, astfel ca iti punem la dispozitie servicii cu preturi rentabile, astfel ca tu sa te bucuri de preturile adecvate bugetului tau.

De ce sa ne alegi ca furnizor de gaze naturale?

In primul rand, trebuie sa stii ca plata la noi se realizeaza prin modalitati diverse, in functie de accesul pe care il ai la diverse platforme dedicate. Aceasta poate fi efectuata prin ordin de plata, prin transfer bancar, prin debit in contul nostru, prin echipamente care accepta numerar ale sucursalelor BCR, prin intermediul platformelor de Internet Banking, Phone Banking si mobile, prin ghiseele Postei Romane, dar si la retelele de terminale (Payzone, PayPoint, Zebra – Pay, etc).

De multe ori, clientii nu stiu in fapt pentru ce anume platesc sau de ce costurile constau in diverse sume. Iata care sunt componenetele preturilor contractuale privitoare la gaze naturale, in cazul companiei noastre:

In primul rand, in calitate de client, vei achita suma totala ce vizeaza costul aferent furnizarii de gaze naturale, iar procentul ramas consta in tarifele reglementate. Poate fi vorba despre inmagazinare, respectiv transport, precum si despre capacitatea pe care o rezervi si despre tariful de distributie.

Ce trebuie sa afli din factura de gaze naturale?

Dupa cum este si normal, factura trebuie sa iti furnizeze o serie de informatii care sa iti confirme ca realizezi plata corect, dar si ca suma de achitat este la fel de corecta. Pe aceasta neaparat trebuie sa fie mentionate datele tale de identificare, cele identificare loc consum, perioada de consum, precum si cantitatea pe care ai consumat-o. Tot aceasta trebuie sa cuprinda valoarea indexului, pretul in detaliu, dar si informatii de contact – deranjamente, datele furnizorului, precum si modul in care poti realiza plata. Sunt aspecte pe care orice furnizor trebuie sa le cuprinda in factura de gaze naturale.

Ce costuri implica schimbarea furnizorului de gaze naturale?

Trebuie sa stii ca cei care sunt titulari de licente pentru furnizarea de gaze naturale nu au nici un drept sa iti interzica sa inchei contract cu o alta companie. Astfel, acestia nu au voie sa insereze in contract prevederi legate de pareta anticoncurentiala. Ai posibilitatea sa schimbi furnizorul atunci cand doresti, fara sa iti fie percepute taxe sau penalitati ca te-ai folosit de dreptul tau.

Cum este determinat consumul gazelor naturale?

Iti este determinat consumul lunar prin citirea directa a echipamentului de masurare specific, respectiv prin autocitirea acestuia.

Poti fi deconectat de la gazele naturale de furnizor?

In acest sens exista anumite conditii, care odata ce au fost nerespectate sufera penalizari. Afla care sunt acestea detaliat in sectiunea referitoare la conditiile si clauzele contractuale. Spre exemplu, intarzierile de plata pot fi sanctionate de furnizor initial prin preaviz, iar apoi prin dobanzi penalizatoare. In cele din urma intreruperea furnizarii este o masura pe care o poate lua acesta.

Ce drepturi ai in calitate de client final?

In primul rand, iti poti alege oricand un nou furnizor, daca tu consideri necesar. Neaparat trebuie sa ti se ofere o copie a contractului de furnizare de gaze naturale. Poti sa optezi pentru incarcarea cartelei pe care o primesti, atunci cand locul de consum este echipat cu dispozitiv de masurare ce include si sistemul de preplata cu cartela.

Afla lista completa de drepturi direct pe site-ul nostru eva-energy.ro. Tot aici gasesti si alte informatii care iti pot fi de folos si care te pot ajuta sa iei o decizie legat de alegerea furnizorului sau de pachetul potrivit de servicii.

Daca ti-a placut arata si altora!