Cum a aparut piscina comunitara mare si alte lucruri interesante despre piscina

Dupa primul razboi mondial si aparitia costumelor de inot in stilul „Long John”, interesul pentru inotul competitiv a crescut. Standardele imbunatatite si formarea a devenit esentiala. In acea perioada nu erau utilizate borduri piscina in forma cunoscuta astazi, iar piscinele erau mult mai rudimentare, insa tot in aceasta perioada au fost stabilite si cele mai importante recorduri.

Lucruri interesante despre inot si piscina pe care foarte putini le cunosc

Prima femeie care a inotat in canalul englez este Gertrude Ederle , care era de fapt doar o adolescenta la acea vreme in 1926.

Piscinele de acasa au devenit populare in SUA dupa al doilea razboi mondial si publicitatea oferita sporturilor de inot in filmele de la Hollywood, cum ar fi Esther Williams ‘ Million Dollar Mermaid a facut din piscina de acasa un simbol al statutului de dorit.

Actrita Esther Williams a popularizat inotul sincronizat cand a jucat in filme cunoscute sub numele de „aqua musicals” produse de MGM in anii patruzeci si cincizeci. Muzicalele Aqua erau despre inot sincronizat.

Inot sincron

In 1956, a fost fondat Institutul National de Piscina din SUA . Ulterior, a fost redenumita Asociatia Profesionistilor de la Piscina si Spa , iar acum dezvolta standarde de constructie a bazinului si ofera instruire constructorilor de piscine si tehnicienilor de servicii.

Presedintele Gerald Ford a avut piscina in aer liber construita la Casa Alba in 1975 . In 1976, a fost adaugata o casa la piscina – cu un pasaj secret, subteran, care permite primei familii si oaspetilor lor sa ajunga de la Casa Alba la piscina fara a iesi afara.

Inotul sincronizat a aparut pentru prima data la Jocurile Olimpice in timpul jocurilor din 1984 .

Recorduri

Primele curse inregistrate de inot au avut loc in Japonia in 36 i.Hr.

Primul om care a traversat Canalul Englez inotand din Anglia in Franta este capitanul englez Matthew Webb in 1875 .

Prima piscina care a fost dusa pe mare pe o plafoniera oceanica a fost instalata in 1907 la Adriatica White Star Line .

In SUA, clubul Racquet Club din Philadelphia (1907) se mandreste cu una dintre primele piscine moderne pe sol din lume .

Cea mai veche piscina de beton cunoscuta – Deep Eddy Swimming Pool – a fost construita in Texas in 1915.

Mark Spitz a fost primul inotator olimpic care a castigat sapte medalii de aur intr-o singura olimpiada in jocurile din 1972.

Cea mai mare piscina construita vreodata a fost creata la Moscova dupa ce Palatul Sovietelor a ramas neterminat. Fundatiile au fost transformate intr-o piscina in aer liber, dupa procesul de de-stalinizare dupa caderea comunismului.

Cea mai lunga piscina este piscina Orthlieb din Casablanca, Maroc. Are o lungime de 480 de metri si o latime de 75 de metri. Este umpluta cu apa de mare si acopera 8,9 acri (3,60 Ha).

Centrul de scufundari recreative Nemo 33, situat in apropierea Bruxelles-ului, in Belgia, gazduieste cea mai adanca piscina din lume. Piscina are doua zone mari cu fund plat, la niveluri de adancime de 5 m si 10 m si 32 m si o groapa circulara care coboara pana la adancimea de 33 m.

Fleishhacker Pool a fost cea mai mare piscina din Statele Unite . Deschisa la 23 aprilie 1925, a masurat 300 m pe 45 m si a fost atat de mare incat salvamarii au avut nevoie de caiac pentru patrulare.

Conform Guinness World Records, cea mai mare piscina din lume este piscina cu apa de mare din San Alfonso del Mar din Algarrobo, Chile. Are o lungime de 1.013 m si are o suprafata de 8 ha (19,77 acre), a fost finalizata in decembrie 2006.

Daca ti-a placut arata si altora!