Cum diminuam consumul bateriei la laptop?

Pentru acele momente cand totul de bazeaza pe baterii laptop, cuvantul economie nu ar trebui sa ne fie strain. Tocmai de aceea va prezentam o parte din sugestiile expertilor de la Mentor Market in ceea ce priveste prelungirea duratei de functionare a bateriei si desigur in legatura cu ceea ce inseamna economie.

Incepeti printr-o singura operatie – daca aveti nevoie sa tastati un document, inchideti toate programele suplimentare. Veti obtine o durata mai lunga de viata a bateriei, daca nu executati Spotify in fundal. Daca trebuie sa pastrati cateva melodii, treceti de la mediile de streaming la melodiile stocate local – veti utiliza totusi o putere suplimentara pentru a le asculta, dar media streaming prin Wi-Fi utilizeaza de asemenea radioul wireless al laptopului.

De asemenea, puteti beneficia de comutarea la instrumente mai simple pentru aceleasi sarcini, cum ar fi tastarea intr-un editor de text de baza decat utilizarea programului Microsoft Word. Poate avea mai putine caracteristici si niciuna dintre actiunile automate ale lui Word (cum ar fi Spell Check si Autosave), dar poti sa faci tot ce ai nevoie fara sa folosesti prea multa putere.

Unele aplicatii ar fi bine sa le evitati in intregime, cum ar fi instrumentele de editare a fotografiilor si videoclipurilor, care plaseaza o incarcatura semnificativa pe procesor si pe placa grafica si sunt mari consumatori de putere.

Prin eliminarea utilizarilor inutile de energie, ar trebui sa puteti prelungi durata de viata a bateriei in acele momente in care va aveti mare nevoie de laptop.

Strategii pe termen lung

Aceste imbunatatiri va vor ajuta sa va transformati sistemul intr-o masina stabila, eficienta din punct de vedere energetic, adaugand atat timp util de la o singura incarcare, cat si extinderea duratei de viata globala a bateriei.

Ingrijirea si incarcarea bateriilor

Incepe cu ingrijirea bateriei in sine. Daca sistemul dvs. are o baterie detasabila, aveti grija sa nu deteriorati contactele bateriei. Acestea conecteaza laptopul la baterie, iar daca contactele se murdaresc sau se deterioreaza, pot reduce si intrerupe fluxul de energie. Aveti posibilitatea sa curatati contactele cu un tampon de bumbac si sa frecati cu alcool, dar contactele deteriorate ar putea necesita o reparatie profesionala. Acest lucru nu se aplica laptopurilor care sigileaza bateria in carcasa.

Este posibil sa fi auzit sfaturi vechi despre incarcarea acumulatorului la doar 80% si sa nu il lasati pe incarcator tot timpul, dar majoritatea sfaturilor sunt depasite si se aplica bateriilor mai vechi dinĀ  nichel, dar nu litiu-ion si baterii de polimeri utilizate astazi. In timp ce bateriile moderne de laptop nu necesita sa fiti la fel de constiinciosi in privinta modului in care incarcati bateria, ocazional ar trebui sa profitati de ocazia de a permite descarcarea bateriei complet prin utilizarea normala.

In cele din urma, pastrati laptopul cat mai rece. Caldura va scurta durata de viata a bateriei, deci luati masuri pentru a asigura un flux optim de aer si racire. Cele mai mari probleme provin din obstructia fizica a porturilor de ventilatie. Incarcarea cu praf este o problema, pe care o puteti elimina cand curatati orificiilor si ventilatorul laptopului.

O cutie de aer comprimat poate fi folosita pentru a arunca o parte din praf. O alta chestiune frecventa pe care o facem este folosirea laptopului pe o perna sau o patura, care poate impiedica ventilatorul sa faca ventilatia si sa retina caldura care iese din sistem. Acest lucru poate fi evitat prin folosirea laptopului numai pe suprafete cum ar fi o masa sau un birou, iar un lapdesk va face o mare diferenta atunci cand se utilizeaza laptopul in pat.

Daca ti-a placut arata si altora!