Cum sa iti alegi un costum potrivit in cativa pasi simplii?

Un costum nu se demodeaza niciodata. Sau mai bine zis, un costum impecabil nu se demodeaza niciodata. Cand evaluati diferitele elemente ale costumului pe care l-ati ales, urmati aceste recomandari utile si cateva sugestii ale expertilor de la Sarto, si veti fi sigur ca va veti simti intotdeauna in largul dvs. de fiecare data cand il purtati.

  1. Sacoul trebuie sa aiba lungimea corecta

Tendinta actuala include articole de imbracaminte mai moi si mai fluide, cu linii drapate si o libertate de miscare mai mare. Drept urmare, sacoul mai lung, chiar pana sub solduri, este potrivit pentru modelele usoare, cu o forma nestructurata si pentru a fi purtate deschise. Sacoul ultra scurt nu mai este in voga in acest moment, iar cea mai buna abordare este sa urmezi tendintele cu eleganta.

  1. Manecele trebuie sa aiba o linie dreapta

Cusatura pe umar la un sacou distructurat trebuie sa fie in punctul de curbura a umarului spre brat. Daca sacoul este foarte structurat si captusit pe umeri, nu trebuie sa iasa mai mult de 1 cm in afara umarului, iar de la umar la manseta, maneca trebuie sa fie dreapta.  Sacoul nu trebuie sa arate niciodata curba bicepsului. Niciodata.

  1. Gulerul sacoului si cel al camasii trebuie sa fie aliniate

La un sacou fiecare detaliu conteaza, iar gulerul este detaliul la care trebuie sa acordati atentie. Asigurati-va ca gulerul sacoului se sprijina perfect pe cel al camasii; contactul trebuie sa fie minim si mai ales fara spatiu intre ele. Reverul ultra lat este foarte la moda in acest moment, dar nu este pentru toata lumea. Daca doriti sa va exprimati stilul intr-un mod decisiv, alegeti un sacou cu un farmec estetic si discret.

  1. Sacoul trebuie sa fie inchis corespunzator

Cum se inchide corect sacoul. Depinde daca este un model cu piept simplu sau cu un piept dublu. Sacourile cu piept dublu cu nasturi, cu o croiala impecabila, sunt potrivite in special pentru barbatii inalti si zvelti, deoarece drapeaza figura si dau forma. Nu uitati sa lasati intotdeauna ultimul nasture al sacoului cu simplu, pentru a il impiedica sa traga si sa creeze un efect “X”.

  1. Camasa trebuie sa fie usor vizibila

Alegeti lungimea manecii costumului, tinand cont ca manseta camasii trebuie sa fie usor vizibila, dar nu mai mult de 1-2 cm. Cand alegeti sacoul, amintiti-va ca maneca trebuie sa se sprijine in punctul in care manseta atinge incheietura mainii, dar fiti atenti: nu trebuie sa fie nici prea lung si nici prea scurt.

  1. Eliminati cusaturile inutile

Indepartati toate cusaturile inutile odata ce aduceti costumul acasa, daca il faceti pe comanda, acestea au servit ca referinta pentru croitor, dar acum sunt inutile. Buzunarele, insa, arata mai elegant si raman mai mult timp daca cusaturile nu sunt indepartate; in acest fel creeaza si mai putin volum.

Tinand cont de toate aceste sfaturi vei reusi cu siguranta sa ai cel mai bun si mai interesant costum. De asemenea, atunci cand iti cumperi un sacou recomandarea noastra este sa iei in calcul si sfaturile persoanelor din magazin.

Daca ti-a placut arata si altora!