Cumparam afaceri.

V-ati gandit vreodata cate tipuri de afaceri pot exista? Pana nu demult, si noi credeam ca afacerile pot fi grupat lejer in cateva segmente de piata, insa ne-am convins de-a lungul timpului de faptul ca acestea pot fi de mult mai multe tipuri, si ca fiecare dintre ele pot aduce profitul asteptat, mai ales datorita specificului lor.

Pe site-ul nostru se aduna afaceri la cheie din cele mai diverse: comert si distributie, hoteluri, pensiuni sau locatii de camping, restaurante sau firme de catering, magazine online si site-uri de prezentare, saloane de infrumusetare, creatori vestimentari sau de bijuterii, afaceri din domeniul imobiliar, ferme, crescatorii de animale, service-uri auto, servicii sau fabrici.

Toate cele enumerate, si chiar mult mai multe afaceri decat atat pot fi gasite in cadrul paginilor noastre, special pentru acele persoane care isi doresc sa achizitioneze o firma, in care sa poata investi in scopul dezvoltarii acesteia sau aducerii de profit.

Fireste, unii dintre clientii care nu dispun de suficiente resurse financiare, isi pot cauta in paginile site-ului nostru afacerea dorita, la care pot trimite o propunere prin care sa poata deveni actionari. Aceasta inseamna practic achizitia unui pachet de actiuni, care se transforma de fapt in procentul de detinere al firmei. Cu cat actionariatul este mai mare, cu atat mai mare va fi partea de companie detinuta.

Afacerile pot fi gasite dupa anumite filtre sau pot fi gasite in comun, in functie de pret, zona sau cifra de afaceri. Este foarte important ca informatii de interes pentru fiecare dintre dumneavoastra sa fie notate separat, tocmai pentru a intra in contact cu utilizatorii sau antreprenorii care va intereseaza in mod direct. De asemenea, o atentie deosebita trebuie acordata tipurilor de afaceri. Daca acestea au caracter sezonier, se vor lua in calcul doar bilanturile aferente acelor perioade, fara ca informatiile financiare sa constituie un impediment.

Se poate ca din punct de vedere contabil o societate sa ruleze sume mari de bani de-a lungul unui an, sume pe care o afacere de sezon sa le poata desfasura in doar cateva luni de functionare. De aceea, documentarea in acest sens este foarte importanta, astfel incat informatiile sa ajunga la dumneavoastra in mod corect, pentru a putea face o investitie corecta. In scopul documentarii este indicat sa cereti ajutorul unor specialisti din domeniul legal sau financiar contabil, pentru a identifica eventuale neajunsuri sau probleme ce se pot ivi.

De exemplu, in cazul afacerilor ce se vand din cauza imposibilitatii de a mai fi mentinute pe piata (indisponibilitate de capital), va fi nevoie de sfatul unor specialisti care sa identifice toate dedesubturile afacerii (preluare cu sau fara datorii, stabilirea accesului pe anumite pieste sau nise, etc.)

Foarte important in cazul cumpararii unei afaceri este sa empatizezi cu fenomenul in care urmeaza sa investesti banii. Vei putea conduce o astfel de afacere? Vei sti sa ii sustii cheltuielile de regie si alte costuri? Vei reusi sa o aduci la un nivel rezonabil de profit? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care fiecare client in parte ar trebui sa si le puna in momentul in care se lanseaza in acest domeniu.

Nu este suficient doar sa scoatem cativa bani din buzunar si sa legalizam niste acte, ci este la fel de necesar sa stim cu certitudine ca drumul ales este unul sigur, la sfarsitul caruia noi sa fim invingatori.

Daca ti-a placut arata si altora!
    Back to Top