Echipamente medicale care nu trebuie sa lipseasca din nici o clinica medicala sau spital

Echipamentul medical din orice institutie spitaliceasca trebuie sa fie in stare optima si disponibilitate completa pentru a fi utilizat la momentul potrivit.

Prin echipament medical intelegem dispozitive medicale, echipamente,instrumente…retele de distributie si alte facilitati, chiar daca acestea nu sunt considerate a fi direct legate de ingrijirea pacientilor.

Succesul unei astfel de institutii se datoreaza in mare parte coordonarii tuturor partilor sale, astfel incat pana la cel mai mic detaliu sa fie perfect controlat si ingrijit si in sincronizare totala.

Printre diferitele tipuri de resurse care trebuie sa fie disponibile intr-un spital, pentru a ingriji in mod corespunzator pacientii, ies in evidenta unele echipamente medicale care trebuie sa fie intotdeauna disponibile.

Avand instrumente medicale de bazaechipamente medicale de rezerva sau de inlocuire nu implica neaparat costuri ridicate, deoarece este obisnuit sa obtineti unitati semi-noi sau reconstruite care pot fi o solutie excelenta pentru a avea o rezerva buna fara ca bugetul spitalului sa fie grav afectat.

 1. Monitoare pentru pacienti sau monitoare de semne vitale

Este un dispozitiv utilizat pentru masurarea semnelor vitale ale pacientilor si ofera citiri pe ecran sau LCD sau CRT (cristal lichid), folosind indicatori de diferite tipuri.

Masuratorile efectuate pot fi sau nu transmise procesatorilor sau bazelor de date pentru analiza sau pur si simplu personalului ce monitorizeaza periodic citirile, in functie de cazul in cauza, procedurile care trebuie urmate etc.

Un monitor de semne vitale este de obicei utilizat pentru a raporta cu privire la:

 • Rata respiratorie
 • presiune sanguina
 • Ritmul cardiac
 • temperatura
 • Saturatia oxigenului

Monitoarele de semne vitale pentru pacienti sunt considerate instrumente medicale de baza si o piesa standard in lumea spitalului .

Acest tip de dispozitiv este esential pentru ingrijirea pacientilor adulti, pediatrici sau neonatali.

 1. Lampi chirurgicale si de examinare

Pentru nimeni nu este un secret faptul ca in mediul spitalicesc, clinici si altele, este vital sa aveti o iluminare buna,in special in salile de operatie.

Lumina trebuie sa ofere o intensitate suficienta in domeniul muncii, dar provenind de la lampi care nu sunt emitator mare de caldura pentru a evita cresterea temperaturii locului.

Ar trebui sa fie alba pentru a evita modificari in aprecierea colorarii tesuturilor.

Lampile cu halogen sau LED sunt utilizate in mod regulat, deoarece ofera cele mai bune caracteristici, cum ar fi:

 • Fascicul de lumina de intensitate excelenta si alb.
 • Performanta mai buna decat lampile si becurile conventionale in ceea ce priveste consumul si elevatia minima a temperaturii ies in evidenta lampile cu LED-uri, dar costul initial este mai mare.
  Cele cu halogen au un pret mai mic, dar trebuie inlocuite mai des.

Iluminarea chirurgicala este esentiala pentru indeplinirea corecta a procedurilor chirurgicale.

Acest dispozitiv medical este indispensabil in ajustarile chirurgicale, astfel incat chirurgii sa poata lucra in conditii de iluminare adecvate.

 1. Paturi pentru pacienti

Intr-un spital exista intotdeauna o capacitate maxima de paturi, targi, mese de operatie, mese pentru examinarea pacientilor etc., si toate trebuie sa fie intotdeauna in stare optima pentru a fi utilizate in momentul in care sunt necesare.

Din acest motiv, este recomandabil ca institutiile sa considere echipamentele medicale ca unitati de inlocuire in cazul in care acestea trebuie inlocuite.

Acesta este un factor important in situatiile de urgenta, deoarece pacientul se transporta in el.

Este esential ca spitalele sa pastreze acest dispozitiv disponibil si la indemana, astfel incat pacientii sa fie ingrijiti .

 1. Sterilizatoare

Metoda de sterilizare pentru obiectele pentru uz spitalicesc este in mod regulat prin autoclava.

Exista multe tipuri si capacitati diferite de autoclava, de la cele utilizate pentru obiecte mici ca instrumente pentru uz dentar la unitati mari pentru sterilizarea echipamentelor, textile etc. In nici un caz un spital nu poate ramane temporar fara autoclave intr-o functionare adecvata.

Mediul dintr-un spital trebuie, mai presus de toate, sa fie sigur pentru pacienti, sterilizatoarele permit eliminarea amenintarilor reprezentate de bacterii, ucigand in toate modurile viata microbiana, ciupercile, virusii  care pot fi in jurul instrumentelor chirurgicale si a altor dispozitive medicale.

 1. Electrocardiograf

Electrocardiograful este un echipament medical indiscutabil care trebuie sa functioneze perfect si, de obicei, este necesar sa existe disponibilitatea mai multor astfel de dispozitive in cazul in care exista mai multi pacienti care necesita acest lucru in acelasi timp

 1. Dispozitive medicale pentru teste de performanta sau de stres

Acestea sunt utilizate pentru a efectua teste de stres pentru diferite tipuri de diagnostic,cum  ar fi sanatatea generala, excluderea bolilor cardiovasculare si altele.

Acest echipament este potrivit pentru practicile cardiologice, sistemele de stres studiaza organismul dincolo de nivelurile normale pentru a identifica raspunsul sau.

Acest tip de studii sunt necesare pentru a cunoaste starea de sanatate care nu este observabila in conditii normale.

 1. Aparatul de anestezie

Diverse studii, tratamente medicale si / sau chirurgicale implica utilizarea anesteziei.

Masinile de anestezie de astazi ofera instrumente suplimentare, cum ar fi un ventilator, unitati de aspiratie si ecrane de monitorizare pentru pacienti.

Aparatura medicala include o gama larga de instrumente si aparaturi in functie de necesitatile pacientilor si bolile lor. Pentru mai multe aparaturi, acceseaza DermLite DL200 Hmdmedical.uk.com !

Daca ti-a placut arata si altora!