Editorii de reviste si reviewer-ii cauta noutate, semnificatie si relevanta pentru cititorii lor atunci cand citesc articolul trimis. Rezumatul dvs. poate face revendicari cu privire la aceste caracteristici, dar nu ofera spatiu pentru dovezi care sa le sustina. Introducerea este locul pentru asta.
Liniile directoare pentru selectarea, ordonarea si prezentarea efectiva a acestor dovezi sunt disponibile din rezultatele cercetarilor din domeniul Lingvistica aplicata, in ultimii 25 de ani. Aici prezentam un rezumat conceput pentru usurinta utilizarii de catre autori. Daca iti doresti optimizare seo Cluj, intra pe Smartseopack.com.
6 “etape” in dezvoltarea argumentului dvs. intr-o introducere.
Da, scrieti un argument. Scopul dvs. este de a convinge cititorul dvs. ca studiul pe care l-ati desfasurat este nou, adreseaza o intrebare importanta pentru domeniu si este necesar in prezent. Analiza AL a identificat 6 etape importante ale argumentului pe care autorii de succes le utilizeaza pentru a atinge acest obiectiv – retineti ca acestea nu sunt intotdeauna folosite in ordinea enumerata aici.
- Prezentati contextul sau fundalul studiului dvs., pretinzand importanta acestuia pentru domeniu si interesele cititorilor revistei.
- Stabiliti o baza a informatiilor deja cunoscute, prezentand concluziile altor cercetatori cu privire la aspectele problemei la care v-ati adresat.
- Indicati necesitatea unei investigatii prin evidentierea unui decalaj in activitatea existenta, aratand necesitatea extinderii lucrarii sau crearea unei “nise” de cercetare pe care studiul dvs. o umple.
- 3 alternative aici, in functie de domeniul dumneavoastra de cercetare si de conventiile revistei:
- a) precizati scopul / obiectivele studiului; b) evidentiati activitatea principala a lucrarii sau a studiului (de exemplu, “aici analizam … si investigheaza …”); sau c) rezuma concluziile studiului (utilizate doar in anumite domenii / jurnale).
- Optional, evidentiati o valoare pozitiva sau un beneficiu al efectuarii studiului.
- Numai in anumite domenii de cercetare – includeti o “harta” a modului in care este organizat restul articolului. Veti sti daca aveti nevoie de aceasta etapa pentru a citi o selectie de articole recente din jurnalul dvs. tinta.
Aceasta este o strategie foarte importanta pentru noi toti, pe masura ce pregatim un manuscris pentru depunere – analizati exemple bine citate din jurnalul dvs. tinta.
Utilizati procesul de scriere pentru a va clarifica argumentul.
Experienta noastra indica faptul ca reducerea timpului necesar pentru a ajunge la o introducere eficienta, daca incepeti prin a scrie Etapa 4 – va veni spre sfarsit in proiectul final, desigur, dar mai intai va ajuta sa evidentiati ce dovezi aveti nevoie in celelalte etape. Etapa 4 ar trebui sa rezulte din analiza si interpretarea robusta a rezultatelor dvs. in contextul cercetarilor anterioare.
Asigurati-va ca propozitiile din Etapa a 4-a sunt cuprinzatoare si includ toti parametrii care fac studiul dvs. semnificativ. Odata ce dvs. si coautorii dvs. sunteti multumiti de formularea Etapei 4, scrieti o Etapa 3 clara – nu lasati cititorii sa ghiceasca sau sa faca presupuneri despre decalajul pe care intentionati sa-l ocupati sau problema pe care o abordati.
Apoi, puteti sublinia termenii-cheie din etapele 3 si 4 care trebuie introduse si justificate in fazele anterioare ale introducerii. Este posibil sa aveti nevoie sa scrieti mai mult de un paragraf din informatiile din etapa 1/2, mai ales daca exista mai multe “directii” in ratiunea pentru studiul dvs. – dar va fi clar ce este necesar acum. Incercati mai multe moduri de a comanda aceste informatii, pentru a obtine cel mai clar flux logic si a viza interesele cititorilor articolului, la inceput.
Pentru a va ajuta sa va dezvoltati abilitatile de scriere a introducerilor, este util sa analizati exemple de succes din propriul domeniu de cercetare.