La ce folosesc constructiile metalice

Indiferent ca vorbim de constructiile metalice de la Avinci sau de orice alt tip, acestea sunt pe piata pentru a satisface doua cerinte principale: cea a confortului si atingerea exigentelor ce tin de calitate. Cand vorbim de constructii metalice, gama acestora este variata si include toate tipurile de constructii ce au la baza o structura metalica.

Aceasta poate asigura caracterul portant al unei cladiri si va suporta mult mai bine sarcinile la care cladirea va fi supusa ulterior, de aceea structura trebuie sa fie solida pentru a rezista. Constructiile metalice au ramificatii in toate domeniile de activitate, incepand de la cel casnic si terminand cu cel industrial sau agro-zootehnic.

Cand vine vorba de case de locuit pe structura metalica, acestea sunt unifamiliale sau in regim multiplu. Sunt si hale industriale ce au ca destinatie spatii de productie, dar si grajduri, silozuri sau hambare care au ca structura de rezistenta o structura prefabricata din metal.

Chiar daca este vorba de constructii metalice, acestea sunt usoare a caror greutate este redusa, insa utilizarea lor aduce numeroase beneficii. Siguranta, dar si structura sau greutatea sunt principalele motive pentru care acestea se regasesc pe santierele din tara.

Constructiile civile au cel mai mult de castigat, deoarece scheletele metalice ofera un grad ridicat de siguranta si confort. Constructiile metalice reprezinta un real ajutor si cand vine vorba despre realizarea unor detalii arhitecturale ceva mai delicate, iar in aceste cazuri, betonul cu siguranta nu ar putea sa faca fata.

Daca ne referim la industrii, constructiile metalice aduc si ceva in plus. Dupa cum bine stiti, nivelul solicitarilor in mediul industrial este mai ridicat decat in cazul constructiilor obisnuite, iar folosirea otelului este vitala, acest element oferind foarte multa siguranta in exploatare.

In agricultura si zootehnie

Daca lucrati in agricultura sau zootehnie, structurile metalice sunt de o importanta vitala, deoarece constructiile cu structuri metalice combina foarte armonios eficienta cu rapiditatea in realizarea halelor metalice sau agricole.

Ele sunt realizate fie din structuri metalice usoare sau zincate, acestea caracterizandu-se printr-un inalt grad de flexibilitate ce ofera posibilitatea de creare a unor spatii interioare adaptabile pentru orice situatie.

Daca vorbim de tehnologia utilizata, structura usoara se refera la alcatuirea structurii din profile din tabla zincata ce au fost formate la rece. Acest tip de structura este compatibil cu incarcarile ce sunt specifice tarii noastre, dar si cu normativele aflate in vigoare.

Cand vorbim de structuri metalice clasice, acestea sunt structuri tipice realizate atat din profile metalice cat si din table groase. In privinta profilelor metalice, acestea fac parte din gama europrofilelor de tip IPE, HEA si HEB si se monteaza direct pe santier prin imbinarea suruburilor. Structura care sustine inchiderile, peretii si acoperisul este constituita din profile subtiri din tabla zincate care este foarte rezistenta.

Daca ti-a placut arata si altora!