Sfat pentru a evita greselile pe care le fac novicii in vanzarea de case

Imobiliarele variaza de la stat la stat si chiar de la oras la oras . Ceea ce se poate vinde pentru multi bani intr-o zona de metrou , va avea valoare de o fractiune din pret, intr- o zona rurala . Dar, indiferent unde te afli , sfaturile din acest articol te va ajuta sa obtii multi bani pentru orice proprietate pe care incerci sa o vinzi , in orice locatie .

Atunci cand vinzi casa ta , incearca s-o faci sa arate cat mai atragator pentru potentialii cumparatori. Acest lucru nu trebuie sa fie scump : pur și simplu o lingura de vopsea in interior sau asigura-te ca ferestrele stralucesc. Pentru atractia de exterior, plantati flori viu colorate si asigura-te ca gazonul este proaspat tuns.

Daca incerci sa-ti vinzi casa, fa ca obiectele personale sa fie minim vizibile . Potentialii cumparatori care viziteaza casa , au speranța de a se imagina ca traiesc acolo . Avand fotografii personale si amintiri pretutindeni, serveste doar pentru a le reaminti ca aceasta este acasa altcuiva . Poti scoate si sa afiezi cu mandrie tot, odata ce te afli in noua ta casa .

Atunci cand vinzi casa ta , fa o evaluare imobiliara inainte de a te intalni cu un agent imobiliar . Un evaluator foloseste o parte din aceleasi informatii ca un agent imobiliar , dar este un evaluator de valoare independent. Un evaluator iti poate da o idee rezonabila asupra la ceea ce te poti astepta pentru casa ta , precum si dovada concluziilor sale .

Mentinerea aspectului de marketing a proprietatii este un mod foarte util pentru a te asigura ca aceasta va ramane atractiva I va creste sansele de a se vinde . Intretinerea simpla cum ar fi tunsul gazonului , deoarece este nevoie sa pastrezi exteriorul ca sa arate cat mai bine si sa nu fie ca un spin in ochi pentru potentialii cumparatori .

Daca stii ca ai un animal de companie care poate fi agresiv uneori , atunci poate fi o idee buna sa-l tii in alta parte pana se va termina prezentarea casei . Daca animalul ta de companie va ataca pe cineva, il va face pe potentialul comparator sa nu cumpere.

Unul dintre primele lucruri pe care un potențial cumparator le vede in timpul unui tur de casa, este intrarea din fata , ceea ce face deosebit de important sa faci aceasta zona curate si primitoare . Investeste intr-un nou pres de usa ( il poți lua cu tine atunci cand te muti ) , lustruieste sau capitoneaza usa de la intrare si asigura-te ca functioneaza toate incuietorile.

Daca vinzi casa din cauza unui divort , aranjeaza casa in asa fel incat sa para ca perechea ta inca locuieste acolo . In caz contrar , potentialul cumparator va crede ca esti grabit sa vinzi si va incerca sa negocieze pentru cel mai mic pret posibil .

Pentru a face o prima impresie buna asupra cumparatorilor , lasati luminile aprinse. Daca un comparator vine seara, iar in casa este intunecat, cumparatorul nu va putea vedea casa prea bine. Acest lucru are un impact asupra impresiei lor initiale asupra casei si poate afecta o vanzare .

Incearca sa faci modificari periodice la listarea ta. Poti face acest lucru fie prin schimbarea pretului sau poti face unele actualizari de baza pentru casa ta, care ar putea fi mentionate in descrierea listarii . Modificarile aduse listarii tale va ajuta prin a o aduce pana in partea de sus a rezultatelor pastrand astfel listarea ta in vedere .

Cand se afiseaza casa ta , incearca sa eviti sa ai elemente care vor risca siguranta . Cumparatorii nu vor sa fie raniti in timp ce merg prin casa ta . Ar trebui sa eviti sa ai obiecte pe scari , extensii de cabluri pe jos , covoare care nu stau in loc si lumini joase suspendate . Ar putea fi o intorsatura majora daca potentialul cumparatorul este accidentat in timp ce merge prin casa ta.

Dacs cineva vine ss se uite la casa ta, asigura-te ca lasi toate luminile aprinse, chiar pe cele de afara pe care le aveți . Nu numai ca le da o privire buna asupra casei potentialilor cumparatori asupra casei tale , dar ofera , de asemenea, casei tale un sentiment de confort si de stralucire.

Inainte de a veni un potential cumparator la casa ta , nu pulveriza nici un fel de arome sau sa aprinzi lumanari parfumate . Nu numai ca mirosul poate fi copleșitoar pentru unii cumparatori , dar ar putea declansa un atac de astm sau alergii la altii . Acesti factori ar putea determina chiar pierderea ununi potential cumparator . Pune un potpuriu in interiorul unui castron , daca vrei o casa frumos mirositoare .

Inainte ca potenialii cumparatori sa ajunga la casa ta, scoate gunoiul afara. Daca gunoiul emite un miros neplacut , acest lucru va face ca potentialii cumparatori sa nu cumpere casa. Asigura-te cs golesti cosul de gunoi in toate camerele .

Fiecare cumparator se va asigura ca obține o inspectie a casei . Daca vrei sa-ti vinzi casa, poti salva o multime de timp daca repair tot ceea ce trebuie reparat . Daca vei face reparatiile, vei economisi si bani . Doar asigura-te ca nu tai nici un colt , deoarece va fi descoperit si va trebui sa-l faci corect mai tarziu .

Este important sa faci casa usor accesibila pentru vizionari. Daca se ajunge cu greu in casa sau nu este loc pentru cumparatori sa parcheze , atunci vor trece cu vederea proprietatea ta si de duce la o alta proprietate de pe lista lor . Aminteste-ti, gandeste ca un cumparator .

Cand ai pus casa pe piata imobiliara , rezista tentatiei de a umfla pretul cerut . Pune intotdeauna un pret echitabil si rezonabil la casa ta. Stabilirea unui pret nerezonabil – chiar daca intenționezi sa se negocieze – stabileste o atitudine neprietenoasa si antagonica , care va face orice vanzare un calvar .

Evident, vrei sa faci un profit frumos, atfel nu ai vrea sa-ti vinzi casa . Acest lucru nu este intotdeauna usor de facut , chiar daca ai de a face cu conditii ideale de piata . Sfaturile continute in articolul pe care tocmai l-ai citit , te va ajuta atunci cand vei face urmatorul mare pas in vanzarea unei case.

Daca ti-a placut arata si altora!