A primi diagnosticul de scleroza multipla (SM), este una dintre cele mai dureroase situatii cu care se poate confrunta o persoana, dat fiind faptul ca discutam despre o boala despre care se spune ca este incurabila.
Scleroza multipla (SM) este o afectiune neurologica cronica care afecteaza sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii). Procesul bolii are ca rezultat inflamatia si deteriorarea mielinei (izolarea fibrelor nervoase) si a altor celule din sistemul nervos.
Dat fiind faptul ca mielina ajuta la conducerea semnalelor nervoase, deteriorarea mielinei are ca rezultat semnalizarea nervului afectat si poate afecta senzatia normala, miscarea si gandirea.
Scleroza multipla afecteaza in primul rand adultii, cu o varsta de debut de obicei intre 20 si 50 de ani si este mai frecventa la femei decat la barbati. Nu se cunoaste cauza acestei afectiuni, dar se considera ca factorii de mediu, virali si genetici joaca un rol important in declansarea bolii.
Tulburari vizuale, care pot include dureri oculare, denaturarea sau pierderea vederii la un ochi sau deteriorarea perceptiei culorii, alaturi de dificultatea in timpul mersului si dificultatea indeplinirii unor sarcini care necesita coordonare, pierderea senzatiei, oboseala si starea de slabiciune sau probleme de control a intestinului si a vezicii urinare, sunt semne ale acestei boli.
Se spune despre scleroza multipla ca este o boala fara leac, iar medicina alopata sustine acest lucru si nu recunoaste nici un leac si nici un medicament pentru a trata aceasta boala grava.
Tinand cont de cele disuctate in randurile de mai sus, este lesne de inteles faptul ca pentru o persoana, primirea unui asemenea diagnostic, reprezinta un adevarat soc. Vanessa Youness Amal a fost diagnosticata cu aceasta boala nemiloasa, la varsta de 22 de ani.
Alti tineri in acea perioada a vietii au tot felul de preocupari. Vanessa Youness Amal insa, se specializa in chirurgie reocnstructiva posttraumatica. A primit diagnosticul in urma unui RMN efectuat de urgenta, dupa ce intr-o seara a cazut si si-a pierdut cunostinta.
Cand i s-a comunicat ca are scleroza multipla, Vanessa Youness se gandea deja sa gaseasca o solutie de tratament foarte eficienta pentru a se vindeca. A avut norocul de a-l cunoaste pe doctorul Stefan Stangaciu, cel care este atestat in apifitoaroma terapie, acupunctura, si care este formator in apiterapie.
Doctorul Stefan Stangaciu, care mai detine si functiile de presedinte al Societatii Germane de Apiterapie, precum si cea de presedinte al Societatii Romane de Apiterapie; i-a propus Vanessei Youness un protocol de tratament.
In cele din urma, promitandu-i ca nu va permite ca Vanessa sa ajunga intr-un scaun cu rotile, a convins-o sa urmeze protocolul de tratament. Acesta a functionat, iar Vanessa Youness Amal s-a vindecat de o boala fara leac.
A inceput apoi sa se gandeasca si la cei din jur, si a creat Clinica Youness, a demarat Fondul de Investitii Youness si Fundatia Youness pentru a fi alatur de alti bolnavi in incercarea de a se vindeca.
A scris si “Tratamentul pas cu pas al Scerozei Multiple prin ApiFito Terapie”, o carte in care este prezent planul de tratament care a vindecat-o. Fireste, a scris cartea iar la lansare i-a fost alaturi medicul care a ajutat-o sa se salveze.