Tipuri de imprumut oferite de casele de amanet

In momentul in care avem nevoie de o suma de bani de care insa nu dispunem, cu siguranta fiecare dintre noi vom cauta solutiile cele mai eficiente si cele mai rapide de a ne imprumuta, pentru a ne putea rezolva problemele cat mai rapid.

Unii aleg sa opteze pentru imprumuturile oferite de catre Institutiile Financiare Nebancare, imprumuturi care se obtin foarte usor, insa imprumuturi care au o dobanda foarte mare, iar clientii vor ajunge sa plateasca o multime de bani doar pentru dobanda, pe langa suma imprumutata.

Alte persoane care au nevoie rapida de bani, aleg sa caute alte solutii, cum ar fi de exemplu imprumutul de la o casa de amanet.

Casele de amanet, ofera mai multe tipuri de imprumuturi, astfel incat oamenii pot sa amaneteze mai multe bunuri in prezent, pentru a face rapid rost de banii necesari.

In primul rand, se pot oferi imprumuturi de genul amanet bijuterii, iar acest tip de imprumut este unul care caracterizeaza casele de amanet. Inca de la aparitia pe piata a acestor case de amanet, ele le ofereau bani cu imprumut oamenilor care girau cu bijuteriile din aur alb sau din aur galben, ori cu alte bijuterii de valoare.

Acest gen de imprumut se practica si in prezent, insa se pare ca este la mare concurenta cu imrpumutul de genul amanet electronice. Acest tip de imprumut este din ce in ce mai solicitat, pentru ca sunt o multime de tineri care au nevoie de bani pe termen scurt, astfel ca aleg sa isi amaneteze un smartphone de exemplu, sau o tableta.

Deasemenea, sunt persoane care aleg sa isi amaneteze chiar si instrumentele muzicale sau alte produse electronice sau aparatura electrocasnica, iar in schimbul acestor bunuri vor primi o suma de bani considerabila.

Ultimul tip de imprumut despre care vom discuta in acest articol, este acela de genul amanet auto, imprumut care le ofera clientilor posibilitatea de a-si amaneta in orice moment autoturismul pentru a face rost de bani rapid.

In cazul celor care au de gand sa isi amaneteze autoturismul, acesta avand o valoare de piata destul de mare, iar suma de bani imprumutata fiind la fel una mare, trebuie precizat faptul ca autoturismul se poate recupera rapid, trebuie doar ca suma de bani imprumutata sa fie restituita la timp.

Pentru amanetarea autoturismelor, clientii trebuie sa se prezinte la casa de amanet cu documentele masinii dar si cu cartea de identitate, si cu un document suplimentar daca masina este cumparata pe firma, si anume cu o copie dupa certificatul de inregistrare al firmei in Registrul Comertului.

Pe baza tuturor acestor documente, si a autoturismului prezentat, se va incheia intre client si casa de amanet un contract de amanet, care in mod normal se va desfasura pe o perioada de 30 de zile, insa care se va putea prelungi automat la cererea clientului.

Daca se intampla ca intr-un timp mai scurt de cele 30 de zile clientul sa isi poata achita datoria, atunci isi va recupera mult mai rapid si autoturismul.

Daca ti-a placut arata si altora!