Vrei să-ți înfrumusețezi curtea, însă nu știi cum? Top 10 plante ornamentale de impact

Este bine cunoscut faptul că o curte frumos aranjată și îngrijită fură privirile oricui. Pentru a putea crea o astfel de atmosferă, este important să știi cum să amplasezi plantele ornamentale și copăceii, pentru a da senzația de armonie. Însă, mai presus de asta, trebuie să alegi cu atenție ce fel de plante se potrivesc curții tale. Iată câteva idei de plante pentru a avea o curte care îți va tăia răsuflarea.

Top 10 idei de plante pentru a decora curtea și grădina 

 

  • Salcie

 

Salcia este o plantă ornamentală foarte populară, datorită frumuseții sale și a capacitatii de a crește rapid. Aceasta este cunoscută și sub numele de salcie pletoasă sau salcie plângătoare. Una dintre cele mai populare și căutate este salcia japoneză Hakuro Nishiki, datorită combinației frumoase de culori alb și roz, pe care o poți găsi pe site-ul celor de la Verdena.

 

  • Lupin

 

Lupinul este o plantă perenă cu flori în formă de vârf de lance, disponibile în culori vibrante, cum ar fi albastru, roz, violet și galben. Dacă dorești să creezi gradini pline de culoare, acesta este o alegere excelentă.

 

  • Lavandă

 

Aceasta oferă flori în nuante de violet și albastru, care emană un miros dulce și intens. Lavanda este o alegere potrivită, dacă dorești să umpli grădina cu un miros placut și o culoare caldă.

 

  • Liliac

 

Deși liliacul este o alegere clasica pentru a-ți orna curtea, frumusețea florilor mari și parfumate nu te va dezamăgi. Acesta este o alegere perfectă pentru a adăuga culori pastelate și mirosuri aparte grădinii tale.

 

  • Begonia

 

Begonia este una dintre plantele ornamentale cu flori mici și parfumate. Aceasta este disponibilă în diverse culori vibrante, cum ar fi roz, roșu și alb. Alege culorile în funcție de atmosfera pe care vrei să o creezi în curtea ta.

 

  • Begonia Dragon

 

În schimb, begonia dragon are flori mari și ochioase și o poți găsi în culori diferite precum roșu, portocaliu și roz. Dacă ești în căutarea unei plante  pentru a decora zonele umbroase din grădină, aceasta ar putea fi cea mai bună alegere.

 

  • Crin asiatic

 

Acesta oferă frumusețe curții cu ajutorul florilor sale mari, pe care îl puteți achiziționa în diverse culori aprinse cum ar fi alb, roz, roșu și galben. Dacă dorești să decorezi spațiul cu ajutorul florilor înălțătoare, crinul asiatic nu te va dezamăgi.

 

  • Fuchsia

 

Fuchsia este o planta cu flori mari și culori pline de viață, care te vor încânta de la prima vedere. Nuanțele electrice de roz, violet sau roșu vor oferi un efect spectaculos gradinii tale.

 

  • Hortensia

 

Aceasta este extrem de populară printre plantele ornamentale. Buchețelele sale pline de flori divers colorate în nuante de roz, albastru sau violet îți pot întregi imaginea curții. Acestea se dezvoltă bine în zonele cu umiditate ridicată și sol fertil.

 

  •  Inima reginei

 

Această plantă cu flori mari și proeminente în formă de inimă, o poți găsi în culori intense precum roz, roșu și alb. Datorită faptului că iese în evidență, o poți folosi pentru a decora zonele umbroase din curtea ta.

Așadar, acum că ai o listă cu care să te consulți, ce mai aștepți? Achiziționează chiar astăzi plantele pentru grădina ta și creează atmosfera magică mult dorită.

 

Sursă foto: Pexels.com

Daca ti-a placut arata si altora!