Cunosti originea magazinelor de amanet? Aici vei afla detalii

Aproape toti am trecut printr-o situatie financiara proasta la un moment dat si probabil am fost fortati sa cerem ajutor de la un membru al familiei sau de la un prieten care ne poate imprumuta cu niste bani.

Dar s-ar putea sa nu avem pe nimeni care sa ne poata oferi sprijin si am apelat la un magazin de amanet mai mult sau mai putin cunoscut. Daca nu ni s-a intamplat, cu siguranta cunoastem pe cineva care a amanetat o haina sau o bijuterie. Este o optiune excelenta in cazul in care aveti nevoie de bani in acest moment. Vezi aici detalii amanet autoturisme Bucuresti.

Imprumutul de gaj sau obtinerea de bani dupa ce a lasat drept garantie un gaj (electrocasnice, electronice, bijuterii, instrumente muzicale etc.) si apoi returnarea banilor imprumutati plus un procent din dobanda, a inceput in Europa in secolul al XV-lea. Primii care au imprumutat bani cu garantie pentru cei mai umili oameni au fost calugarii franciscani din nordul si centrul Italiei.

Ei nu au perceput dobanzi, deoarece ideea initiala a fost de a ajuta cea mai saraca clasa formata din artizani si fermieri fara venituri fixe.

Singurul stimulent pentru a rambursa imprumutul a fost recuperarea gajului. Acesta a fost numit Monte Pio, deoarece Monte inseamna cutie publica sau suma de bani.

Curand, aceasta practica generoasa a fost cunoscuta tuturor si oameni de tot felul au venit la magazinele de amanet, unii nu atat de saraci.

Momentul cheie a venit atunci cand unii oameni au inceput sa nu returneze banii obtinuti, iar situatia a devenit de neconceput pentru franciscani, care au fost nevoiti sa ceara sprijin de la Biserica Catolica. Au primit-o, dar din acel moment s-ar percepe dobanda in plus fata de suma imprumutata.

A fost in secolul al XVIII-lea cand magazinele de amanet au inceput sa fie gestionate de companii private, adica Coroana si oamenii nobilimii, asa au devenit magazine de amanet asa cum le stim astazi.

In aceasta activitate ca si in toate, experienta este mai mult decat o diploma si noi stim ce este mai bine pentru tine in orice moment si va oferim, de asemenea, mai multi bani decat concurenta pentru articolele amanetate.

Istoria si originile magazinelor de amanet

Istoria demersului se intinde pe mii de ani. Nevoia de bani rapid a fost o problema comuna si larg raspandita in toate timpurile si parti ale lumii. In mod similar, efortul a fost intotdeauna cel mai simplu mod de a rezolva aceasta nevoie, problema a fost rezolvata prin amanetarea obiectelor personale de valoare pentru un imprumut in numerar.

De-a lungul istoriei, magazinele de amanet au acordat imprumuturi banesti in schimbul obiectelor de valoare. Aceste elemente (obiecte personale amanetate) trec apoi in mainile creditorului pentru o perioada contractuala de timp in care proprietarul elementului poate rambursa imprumutul in numerar, plus o suma de dobanda, pentru a-si recupera activele. Amanetarea obiectelor este total legala.

Ce sunt masinile electrice?

Masinile electrice functioneaza cel putin partial cu energie electrica. Spre deosebire de vehiculele conventionale care folosesc un motor pe benzina sau diesel, masinile si camioanele electrice folosesc un motor electric alimentat de electricitate de la baterii sau o pila de combustibil.

Nu toate vehiculele electrice (sau „EV-urile”) functioneaza la fel. „Hibrizii plug-in” ofera atat un motor pe benzina sau diesel, cat si un motor electric: motorul este alimentat de o baterie care poate fi reincarcata prin priza. Alte vehicule electrice renunta in intregime la combustibili lichizi, functionand exclusiv cu energie electrica (vehicule electrice cu baterie).). Altii alimenteaza un motor electric transformand hidrogenul gazos in energie electrica (vehicule cu pile de combustibil cu hidrogen).

Vehiculele hibride conventionale au si un motor electric, dar nu sunt considerate vehicule electrice, deoarece nu pot fi conectate la priza.

In ceea ce priveste poluarea aerului si emisiile de gaze cu efect de sera, masinile si camioanele electrice sunt adesea mai curate decat cele mai eficiente vehicule conventionale. Cat de curat depinde de tipul de vehicul si de sursa de energie electrica. Atunci cand vehiculele electrice electrice cu baterie sunt alimentate de cele mai curate retele de electricitate, emisiile de gaze cu efect de sera de la vehiculele electrice sunt comparabile cu cele ale unei masini care depasesc 160 de mile pe galon. Cand este incarcat exclusiv cu energie din surse regenerabile, cum ar fi solar sau eolian, incarcarea si operarea unui vehicul electric poate fi aproape fara emisii.

Daca ti-a placut arata si altora!