Periajul și folosirea aței dentare sunt elemente de bază într-o rutină dentară sănătoasă. Cu toate acestea, există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la menținerea dinților și gingiilor sănătoase.
Spalaţi dinţii de două ori pe zi, câte 2 minute
Periajul timp de două minute de două ori pe zi, cunoscut sub numele de regula 2×2, va ajuta la evitarea formării plăcii dentare. Pentru a facilita curățarea fiecărui dinte, încercați să petreceți 30 de secunde pe fiecare cadran al gurii (partea dreaptă sus, partea stângă sus, partea dreaptă jos, partea stângă jos). Asigurați-vă că curățați toate suprafețele, precum și de-a lungul liniei gingiilor, atât pe față, cât și pe spatele dinților.
Folosiţi aţa dentară
Este recomandat să folosiți aţa dentară în fiecare seară înainte de periaj, pentru a îndepărta tot ceea ce periuța de dinți nu poate disloca, cum ar fi micile particule de mâncare și alte depuneri care sunt omise de periuța de dinți şi care se pot transforma în cele din urmă în carii. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că acordați două minute pe zi pentru a adăuga folosirea aței dentare în rutina dvs.
Înlocuiţi periuţa de dinţi la primele semne de uzură
Ca regulă generală, schimbaţi periuţa la fiecare 3 până la 6 luni pentru ca aceasta să vă cureţe corect dinții. Periuțele de dinți deteriorate sau uzate nu vă pot curăța corect suprafața dinților și vă pot deteriora gingiile. Înlocuirea frecventă a periuței de dinți vă permite, de asemenea, să o mențineți curată.
Vizitați-vă medicul stomatolog la fiecare șase luni
Stomatologul va putea preveni problemele înainte de a apărea. Vizitele regulate permit, de asemenea, dinților să beneficieze de o curățare profesională minuțioasă de două ori pe an, eliminând orice acumulare de placă și tartru, ceea ce ajută la menținerea dinților și gingiilor sănătoase.
Menţineţi o alimentaţie sănătoasă
Evitarea alimentelor îndulcite, precum și includerea alimentelor bogate în calciu va ajuta la menținerea dinților puternici și sănătoși. Unele alimente care vă vor ajuta să vă întăriți dinții includ legumele cu frunze verzi, migdalele, iaurtul și brânza.
Utilizaţi produse de igienă dentară
Periajul și folosirea aței dentare sunt esențiale pentru sănătatea dentară preventivă, dar puteți să vă mențineți dinții în stare optimă prin încorporarea ajutoarelor suplimentare în rutina dumneavoastră, cum ar fi apă de gură, irigatoare orale, produse de curățare interdentare și produse de curățare a limbii.
Menţineţi-vă hidtrataţi
O hidratare optimă nu este bună numai pentru sănătatea generală, dar ajută și la menținerea unui flux de salivă sănătos. Saliva ajută la sănătatea dentară prin mișcarea particulelor de alimente prin gură, prevenind ca acestea să se așeze între dinți, unde pot apărea bacteriile.
Nu fumaţi
Fumatul provoacă atât probleme superficiale, cum ar fi colorarea dinților, cât și probleme grave de sănătate, cum ar fi boala gingiilor (parodontoza), care poate duce la pierderea dinților și cancerul oral, printre alte probleme. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea orală și generală este să vă lăsaţi imediat de fumat.
Îngrijirea dinților și gingiilor este esențială pentru un zâmbet sănătos și un corp sănătos. Faceţi acum o programare la cabinet stomatologic Dent Plus mai ales dacă nu aţi mai vizitat un cabinet stomatologic în ultimele 6 luni!