Murdaria se acumuleaza peste tot si nu stii de unde sa incepi sa faci curatenie in casa. Cand vine momentul sa vedem treburile casnice si sa ne apucam de treaba, de multe ori suntem invadati de disperarea de a nu sti de unde sa incepem sa trecem la treaba.
Daca sunteti unul dintre cei care sunt asaltati de indoiala modului de organizare a curateniei generale a casei, in acest post va vom oferi cheile principale pentru a ajunge la toate camerele urmand o ordine logica.
Sa recunoastem asta. Treburile casnice ne ofera multa lene si de fiecare data cand ne gandim la ele venim cu o multime de “lucruri in asteptare” si planuri interesante de facut (ne asezam in pat, fara sa ne gandim prea mult la ce avem de facut ). Dar este iremediabil si obligatoriu sa luati mopul, matura si o carpa si sa faceti o curatenie generala a casei. Este momentul in care te intrebi: care loc curat mai intai din casa?
Locuri in casa ta care ascund murdaria fara sa stii
Pentru a sti de unde sa incepi sa faci curatenie in casa, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa stabilesti un plan, subliniind acele incaperi care trebuie prioritizate urgent fata de altele mai putin murdare, fara a uita acele colturi pe care cu siguranta nu le vei curata niciodata.
De asemenea, este recomandabil sa stabiliti un timp pentru a indeplini fiecare dintre aceste sarcini, astfel incat sa stim in avans minutele pe care ni le va lua pentru a face acest lucru. Desi pare o prostie , a fi eficient si productiv ne va fi de mare ajutor.
Odata ce acest lucru este facut, in al doilea rand, petreceti 10 minute pregatind toate ustensilele de curatare de care veti avea nevoie: matura, , mop, galeata, carpe, produse de curatare etc. Acest truc simplu va va economisi minute in cautarea a ceea ce aveti nevoie.
In al treilea rand, petreceti 35 de minute maturand si aspirand casa. Daca reusiti sa puneti toate lucrurile la punct, veti evita dezordinea si sentimentul de haos care le face sa fie in afara locului. In acest caz, cel mai bine este sa dati fiecarui obiect un loc, astfel incat sa stiti intotdeauna unde trebuie sa-l asezati dupa ce l-ati folosit.
In al patrulea rand :
- Petreceti 30 de minute curatand camera de zi: cu un aspirator veti ajunge in zonele cele mai adanci ale canapelei si colturile peretilor; treceti o carpa peste suprafetele mobilierului si ajungeti sa spalati podeaua cu apa si produse specifice.
- Bucataria se poate face in 40 de minute. Indepartarea grasimii va fi ceea ce va ia cel mai mult timp si este mai grea aceasta sarcina, deci este mai bine sa o faceti mai intai si sa eliminati aceasta sarcina cat mai curand posibil. Va puteti ajuta cu produse de degresare, alcool si detergent multifunctional. Nu uitati sa revizuiti cele mai murdare locuri din bucataria dvs.
- Organizati camera de dormit in 30 de minute: depozitati hainele in dulapuri si sertare, schimbati cearsafurile si fetele de perna, dati cu o carpa de alcool pe la geamuri si aspirati covoarele.
- Dedicand 20 de minute, veti putea curata si baia, acordand atentie chiuvetei, toaletei si dusului care sunt locurile in care se acumuleaza mai multa murdarie. Din fericire, exista cateva trucuri pentru a face curatarea baii mai usoara.
Pentru a termina in ordine curatarea casei, asezati lumanari, odorizante si tamaie in diferite locuri. Puteti adauga, de asemenea, flori pentru a da un miros placut in casa ta. Intra pe viyogo.ro si alege cele mai bune optiuni pentru tine din multitudinea de produse existente.
Bucatarie si baie – curatare temeinica
Va fi util ca acestor camere sa li se aloce o zi separata, deoarece poate dura mult timp pana la revizuirea articolelor de zi cu zi si a continutului dulapului. Aceeasi perioada de timp ar trebui sa fie suficienta pentru a curata aparatele sau corpurile de baie, in care se depune rapid suficient praf. Merita sa ne amintim cateva sfaturi valoroase atat pentru curatarea bucatariei, cat si a baii:
In bucatarie, spalati vasele murdare si goliti masina de spalat vase.
Frigiderul trebuie sa se verifice si sa se elimine intotdeauna produsele neutilizate.
Merita sa va organizati spatiul pentru condimente individuale sau produse in vrac (de exemplu, recipiente separate).
In baie trebuie sa spalati prosoapele murdare.
De asemenea, puteti verifica atent produsele cosmetice pe care nu le utilizati sau care au expirat.
Aplicati in cada produse de curatare, cabina de dus, chiuvete si toaleta – intr-adevar aici se acumuleaza o multime de bacterii!
In bucatarie este bine sa incepi intotdeauna cu o curatare eficienta a grasimii de pe aragaz, cuptor si blatul de bucatarie. Acolo se acumuleaza de regula cea mai multa mizerie si reziduuri.