Ce este un serviciu funerar?

Un nou concept care redefineste o afacere.

Consideratii introductive

Un concept bazat pe o “abordare a produsului” care nu genereaza interes pentru societate. Sunt produse legate de moarte, un subiect tabu, in care nu exista nici cel mai mic interes.

Un utilizator nu vrea sa vorbeasca despre produse, ci despre ceea ce putem face pentru ele.

Ce beneficii principale aduc aceste servicii?

Cand un membru al familiei sufera pierderea unei persoane dragi, intra intr-o stare de blocaj tranzitoriu. La durerea emotionala se adauga si alte nevoi, cum ar fi participarea la rudele si prietenii care ii vor insoti, prelucrarea unei cantitati uriase de documentatie administrativa si juridica, organizarea de ceremonii religioase sau laice, luarea de alegeri functionale (alegerea cosciugului, decizia de a incinera sau ingropa, coordonarea cu asiguratorii etc.) si toate acestea trebuie facute in mod normal in termen de 24 de ore. Este blocat pentru ca este coplesit emotional si nu stie cum sa rezolve toate sarcinile care trebuie facute.

Un singur profesionist in domeniul funerarii este instruit sa participe la fiecare dintre aceste solicitari in mai putin de 24 de ore.

De aceea, atunci cand angajatii unui astfel de serviciu comunica: “nu trebuie sa va faceti griji pentru nimic, ci doar pentru a va gestiona emotiile. Ca avem grija de tot, clienti simt o usurare enorma. 

O usurare care devine recunostinta atunci cand vezi ca totul a fost gestionat cu mare precizie, etic, in timp util si in conformitate cu orientarile tale personale.

Deci, ce este un serviciu funerar?

Este un conglomerat de servicii pe care doar un profesionist le poate garanta pentru a rezolva toate nevoile de ordine:

  • emotional
  • social
  • juridice si administrative si
  • functional

Care se confrunta cu familia unui decedat, care, de obicei, trebuie rezolvata intr-o perioada de 24/48 de ore.

Si este mai mult decat o definitie Ce beneficia ne aduce?

Ei bine, foarte multe.

Am trecut de la a vorbi despre produse la a vorbi despre beneficii. De usurare. De responsabilitate, de liniste totala, de satisfactie. Sa punem in context valoarea pe care o aducem si pe care nimeni altcineva nu o poate garanta ca profesionist in inmormantari.

Am trecut de la a pune valoare in oameni. In servicii.

Este curios cum, in prezent, cel mai mare cost al unei case funerare, personalul, nu se reflecta in proiectul de lege. In schimb, se adauga pe arca conceptului, ceea ce face ca pretul sa fie interpretat gresit ca fiind scump.

In viitorul nu prea indepartat, conceptele facturii clasice sunt susceptibile de a fi redefinite. Pretul final va ramane acelasi, dar conceptele vor fi mai adaptate la originea costurilor serviciului. Clientii o vor intelege mai bine si vor vedea valoarea reala pe care o aducem fiecarui concept aplicat.

Portofoliul va fi majorat in special cu servicii. Aceste servicii vor evolua spre personalizare pentru fiecare familie.

Formarea si profesionalizarea personalului vor fi din ce in ce mai importante.

 

Servicii funerare Bucuresti ofera o gama completa de servicii pentru orice buget.

 

Beneficiile unui serviciu de inmormantare

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care ni le punem este “de ce sa alegem inmormantarea in locul incinerarii?” Daca sunteti indecis, va oferim o lista cu avantajele alegerii inmormantarii pentru a va ajuta sa va simplificati decizia. Exista o mare varietate de motive pentru care cineva ar alege inmormantarea, cu toate acestea, motivele enumerate mai jos sunt cele pe care le-am gasit a fi cele mai frecvente.

Mormant permanent

Unul dintre principalele beneficii ale alegerii inmormantarii este ca ofera un mormant permanent sau un mausoleu pe care familiile sa-l viziteze.

Pentru multi oameni, faptul ca au un spatiu alocat intr-un cimitir unde pot merge fizic sa-si viziteze persoana iubita ii ajuta in procesul lor de doliu. Vizita la mormantul din cimitir este considerata de unii un eveniment sacru si le permite sa simta o legatura cu persoana iubita. Pentru unele familii, acesta este unul dintre principalele avantaje ale inmormantarii fata de incinerare.

Sa fii alaturi de cei dragi

Un alt beneficiu al inmormantarii este ca ofera posibilitatea de a va odihni sotul/sotia, membrii familiei sau alti oameni dragi importanti. De exemplu, daca un sot moare si este ingropat, sotia lui va cere sa fie ingropata langa el, astfel incat sa poata fi impreuna pentru eternitate.

Adesea, familiile aleg sa plateasca in avans pentru un set de parcele, astfel incat toata lumea sa se poata odihni unul langa celalalt. Atunci cand un teren de inmormantare este achizitionat in avans, puteti cumpara in mod normal un teren individual, parcele insotitoare sau parcele de adancime dubla, ambele destinate in mod normal unui cuplu casatorit, sau parcele de familie, care este atunci cand o mica zona a cimitirului este dedicata unei familii. Acest sentiment de a fi cu cei dragi este un mare avantaj de a alege inmormantarea pentru unii.

 

 

Daca ti-a placut arata si altora!