Alege materialul sosetelor in functie de anotimpuri

In general, soseta este destinata sa fie subtire si usoara vara si groasa si calduroasa iarna. Cu toate acestea, in functie de modul in care doresti sa o utilizezi, aceasta regula poate diferi. Intr-adevar, o drumetie la o altitudine de 1.500 de metri chiar si in mijlocul verii necesita o pereche de sosete potrivite. Compromisul? Sosetele termoreglabile pot fi purtate in orice anotimp deoarece se adapteaza la variatiile de temperatura.

Sosete din bumbac pentru a purta in toate anotimpurile

Sosetele de bumbac sunt materialul preferat al sectorului textil. Datorita fibrelor sale „inteligente”, are proprietati diferite, principala fiind absorbtia umiditatii. Intr-adevar, bumbacul are capacitatea de a absorbi pana la de 8 ori greutatea sa in apa! Alte avantaje: termoreglare si hipoalergenicitate. Sosetele din bumbac pieptanat sunt sosete cu fibre mai lungi decat un simplu bumbac standard.

Procesul de fabricatie este asadar mai lung. Sosetele din bumbac elastic sunt fabricate din bumbac amestecat cu fire extensibile care pot fi elastan sau chiar elastioden. Acestea sunt materialele care vor da toata flexibilitatea sosetelor. De asemenea, exista sosete subtiri lycra Fiore Spicy 15 den care au revolutionat lumea ciorapilor cu aceasta celebra tesatura elastica inventata in 1960.

Sosete pentru iarna rece

Un alt material natural ideal pentru o pereche buna de sosete: lana! Aceasta fibra din blana animalelor poate fi obtinuta de la oile merinos, a caror fibra este foarte absorbanta si rezistenta. Dar si angora (capra sau iepure) precum si alpaca, ambele au o lana moale, calduroasa si pufoasa.

Exista si sosete din lana mohair, foarte populare datorita flexibilitatii, caldurii si rezistentei lor. Sosetele din casmir, un material mai nobil si mai luxos, sunt moi. Sosetele de lana sunt perfecte iarna pentru a-ti mentine picioarele calde. In plus, pentru o chestiune de stil, pot fi uni sau cu model la fel ca ciorapii din bumbac.

Sosete usoare pentru soarele de vara

Pentru vara, ciorapii de in sunt ideali! Pe langa faptul ca sunt foarte ecologice, ofera purtatorului prospetime, confort si izolatie termica. Un alt material cu toate aceste proprietati este matasea.

Un atu seducator prin excelenta, matasea va fi perfecta pentru picioarele care au nevoie de moliciune si lejeritate. Pentru a ajuta picioarele uscate vara, sosetele cu aloe vera le vor hidrata. Sosetele de bambus, alte fibre ecologice sunt moi, absorbante, antibacteriene si, prin urmare, perfecte pentru vara.

Ce sosete pentru practicarea sportului?

In designul unui ciorap, degetul si calcaiul sunt zone strategice. Soseta cu varf invizibil sau complet fara varf este ideala pentru sporturi precum yoga sau pilates. Tot pentru dans, soseta fara degete, deschisa sau tip deget permite o mai mare libertate de miscare a picioarelor si o aderenta mult mai buna pe sol.

Pentru practicile fizice care necesita o sustinere buna a piciorului, calcaiul intarit ofera un suport bun pentru partea din spate a piciorului, mai ales in timpul eforturilor intense.

Dimpotriva, soseta fara calcai se adapteaza picioarelor care nu doresc sa fie comprimate. In sfarsit, ciorapii intariti cu varf sunt realizati si pentru protectia optima a picioarelor in timpul calatoriilor lungi, dar si in timpul activitatilor fizice moderate sau intense.

Daca ti-a placut arata si altora!