Este un scaun de birou bun un factor de bunăstare la locul de muncă?

Factorii de bunăstare la locul de muncă sunt numeroși și de aceea poate părea uneori incongruent să fii fericit doar când ești bine așezat pe un scaun de birou bun.

Într-adevăr, există un factor adesea trecut cu vederea, care joacă, de asemenea, un rol important în bunăstarea la locul de muncă: un scaun de birou bun pe care să poți sta confortabil toată ziua.

Stând la serviciu

Marea majoritate a spațiilor de lucru din Europa au adoptat aceleași echipamente de bază pentru angajații lor: un birou, un scaun și un computer.

Recent, în urma unor studii științifice privind poziția șezut la birou, iti poti da seama că este departe de a fi perfectă. Într-adevăr, corpul uman trebuie să se miște și să stea în picioare. Prin urmare, este de preferat să se alterneze regulat o poziție așezată cu o poziție în picioare.

Cu toate acestea, investiția în noi birouri nu este adesea prioritară pentru companii și acestea sunt și mai puțin receptive la ultimele descoperiri științifice în domeniul bunăstării la locul de muncă.

Pentru mulți angajați, va fi deci necesar să se mulțumească cu un scaun de birou clasic, precum și cu un birou standard.

Cu toate acestea, lipsa de atenție a angajatorului tau față de bunăstarea ta sau restricțiile bugetare ale companiei tale nu ar trebui să fie un obstacol pentru sănătatea ta. Având un scaun de birou bun și având grijă să te ridici în mod regulat, să te întinzi și să faci câțiva pași pentru a-ți întinde picioarele, poți evita majoritatea neplăcerilor stării în picioare.

Avantajele unui scaun de birou bun

Când știi că petreci cel puțin 7 ore pe zi, 5 zile pe săptămână sau puțin mai puțin de 500 de ore pe an în scaunul tău de birou, este deci un echipament esențial de favorizat pentru a-ți optimiza productivitatea.

Una dintre cele mai mari probleme ale scaunelor de birou este tensiunea musculară. Acesta este, de asemenea, unul dintre principalele motive pentru care poziția de șezut este tot mai criticată.

Într-adevăr, atunci când se adoptă o postură proastă sau că scaunul nu este optim, greutatea corpului este prost susținută de scaun și se creează tensiuni musculare.

De obicei, tensiunea apare cel mai mult în partea inferioară a spatelui, precum și în gât. Aceste tensiuni fac acum parte din viața de zi cu zi a multor angajați, ceea ce provoacă nu numai durere, ci și stres crescut, concentrare mai slabă și, prin urmare, pierderea productivității.

De exemplu, un scaun bun va avea un spătar curbat, ușor flexibil, pentru a se conforma cu curbele naturale ale spatelui și pentru a-l „forța” să rămână în poziție verticală atunci când lucrezi.

Scaunele ergonomice au și tetiere reglabile, astfel încât să iti poți odihni capul și să eviți solicitarea gâtului. În plus, un scaun de birou din catifea roz, SIB 025 este echipat cu cotiere care limitează efortul necesar la tastarea de pe tastatură.

Chiar dacă lucrezi de acasă, a sta bine este foarte important! Nu ezita sa investesti intr-un scaun de birou bun.

Daca ti-a placut arata si altora!