Amanet – ce inseamna si cum functioneaza?

O casa de amanet este o institutie care imprumuta bani imediat clientilor sai, asta prin imprumuturi cu un gaj.

Adica, te duci la una dintre aceste companii comerciale cu unele bunuri valoroase, cum ar fi bijuterii de aur sau argint si ceasuri, dispozitive electronice, cum ar fi televizoare, ecrane, console de jocuri video, monede vechi, masini, printre altele. Bunurile care sunt amanetate depind de ceea ce accepta casa la care te duci. Spre exemplu, AGS amaneteaza ceasuri originale.

Acestea sunt considerate ca o optiune rapida de imprumut, deoarece mecanismul este dupa cum urmeaza:

  1. Te duci la o casa de amanet.
  2. Se prezinta o identificare oficiala (este necesar sa ai varsta legala).
  3. Bunul care urmeaza sa fie amanetat este prezentat, iar casa face o evaluare a acestuia pentru a determina valoarea imprumutului.
  4. Partea interesata este informata cu privire la conditiile imprumutului, adica datele si formele de plata periodica si plata finala, precum si cu privire la rata dobanzii care va fi stabilita. Se clarifica in ce conditii iti poti recupera bunul (in acest caz este necesar sa te identifici, sa platesti suma imprumutata initial, plus dobanda si costul de depozitare) si in ce conditii il poti pierde definitiv. In cele din urma, se semneaza un contract in care toate cele de mai sus sunt inregistrate in scris.
  5. Se face un bilet de plata, care este adesea o copie a aceluiasi contract, iar suma de numerar convenita cu partea interesata este livrata.

Cum functioneaza o casa de amanet?

Afla cum functioneaza un magazin de amanet si alternativele pe care le ai.

Daca ai o multime de lucruri stivuite, daca detii inca ceva de valoare, este posibil sa fi luat in considerare sa le duci la un magazin de amanet. Si, desi, in teorie, ai putea pleca cu putini bani in buzunar, exista diferite modalitati de a obtine un pic de bani in plus, care pot fi de ajutor in cazul unui eveniment neprevazut.

Ce este un magazin de amanet si cum functioneaza?

O casa de amanet este un broker autorizat si reglementat care ofera credit garantat (imprumuturi rapide) in schimbul proprietatii personale. Finantarea banilor este instantanee si nu imbunatateste sau afecteaza scorurile de credit. Ideea popularitatii lor este ca aceste imprumuturi sunt obtinute rapid fara procese de aplicare sau perioade de asteptare. Ei dau bani la momentul si locul in functie de garantia pe care esti dispus sa o livrezi.

Magazinele de amanet accepta aproape orice tip de articol ca suport pentru un imprumut pe termen scurt. Cand duci ceva la un magazin de amanet, creditorul evalueaza starea acestuia si iti ofera echivalentul unui anumit procent din valoare.

Apoi, ai o perioada scurta de timp pentru a rambursa imprumutul cu dobanda. Daca faci acest lucru, creditorul returneaza elementul. Daca nu, creditorul va ramane in posesia elementului care a fost lasat drept garantie si va incerca sa-l vanda pentru un profit.

Ce alternative ai?

Persoanele care folosesc acest tip de servicii stiu cum functioneaza o casa de amanet, dar poate ca nu au luat in considerare alte optiuni care sa garanteze bunastarea activelor lor atunci cand au nevoie de lichiditati rapid pentru cheltuielile lor sau in cazul in care trebuie sa plateasca o datorie.

  • Vorbeste cu banca ta.Multi dintre cei care iau in considerare serviciile unei case de amanet se datoreaza faptului ca sunt someri. Este important sa te simti increzator vorbind cu banca ta., deoarece, in functie de caz, exista diferite optiuni, iar directorii de sucursale te pot ghida cu privire la actiunile de urmat.
  • Fa un plan de plata.Cand ai datorii, poti incepe un plan de plata cu banca sau unul pe cont propriu, in care te gandesti la optiunile de a returna banii si de a defini care sunt cele mai potrivite optiuni.
  • Consolidarea datoriilor.Daca datoriile pe care le ai sunt multe, le poti consolida intr-una cu o rata mai mica si astfel poti reduce dobanda si suma de bani pe care o datorezi.
  • Aplica pentru credit sau imprumut. Este important ca atunci cand iei in considerare oricare dintre aceste optiuni de finantare, sa compari foarte bine costurile asociate si obtii o procedura care sa se potriveasca nevoilor dvs.

Aminteste-ti ca atunci cand ai nevoie de numerar, impreuna cu posibilitatea de a merge la o casa de amanet, este important sa evaluezi toate alternativele care pot oferi lichiditate rapid.

Este usor sa obtii un imprumut la un magazin de amanet?

Usurinta de a obtine imprumuturi cu un magazin de amanet este una dintre caracteristicile pentru care clientii o aleg. Cunoscand cerintele complicate cerute de banci in acest tip de produs, o casa de amanet va avea, fara indoiala, optiuni mai accesibile. De asemenea, este obisnuit ca imprumutul sa fie acordat pe moment, cu conditia sa ai documentele care sa ateste ca obiectul pe care il lasi drept garantie iti apartine numai tie.

Daca ti-a placut arata si altora!