Ce este si care este functia unui avocat sau a unui procuror?

Cand vorbim despre definitia unui avocat, intelegem un profesionist care este responsabil pentru apararea drepturilor oamenilor in fata instantelor de judecata. Asta face atat avocatul cat si procurorul. Si, desi acest lucru este adevarat, acest lucru are nevoie de o aprofundare a definitiei.

Intentia este dubla; Ambele ilustreaza pe toti acei oameni care isi propun sa practice profesia, precum si pe toti acei eventuali sau potentiali clienti care se intreaba cine este acel profesionist care ii apara in aceasta procedura importanta la care iau parte.

Ce inseamna sa fii avocat?

Strict vorbind, a fi avocat inseamna a fi absolvent in drept si, pentru toti absolventii, sa aiba o diploma de master in drept impreuna cu examenul de admitere corespunzator.

Acest lucru permite persoanei respective sa fie avocat, sa devina membru a unui barou si sa profeseze ca atare in instantele din tara respectiva.

Astfel, functia sa finala va fi de a apara persoanele in cadrul procedurilor judiciare si extrajudiciare, de a le asigura drepturile si interesele si de a le informa pe tot parcursul procesului. Acest lucru se poate face lucrand pentru o companie sau entitate sau pe cont propriu, ca profesionisti independenti in propriul birou.

De ce ai nevoie pentru a fi avocat

Dupa cum s-a mentionat deja, pentru a fi avocat, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa ai odiploma in drept. Ulterior, daca ai inceput aceasta cariera si te aflii in sistemul de masterand deja, trebuie sa iei diploma de master in drept si a trece ulterior examenul de admitere pentru a putea profesa ca avocat.

Odata ce acest lucru este facut, urmatorul pas va fi sa te inregistrezi ca avocat practicant in cea mai apropiata Asociatie a Baroului. Acest lucru este ceva obligatoriu, nu poti profesa altfel. De asemenea, daca doresti sa profesezi ca avocat numit de instanta, o vei face in Colegiul din care faci parte, asa ca alege bine de la inceput..

O alta cerinta tehnica este sa te inregistrezi intr-o societate mutuala privata (in calitate de persoana care desfasoara o activitate independenta) si sa ai asigurare de raspundere civila.

De asemenea, daca esti liber profesionist, trebuie sa te inregistrezi la trezorerie. Vezi aici site-ul Si-law.ro si afla mai multe informatii despre activitatea avocatilor pentru a intelege cum lucreaza acestia si cum iti pot fi de folos in problemele pe care le ai.

Avand in vedere cerintele tehnice, este, de asemenea, convenabil sa vorbim despre cele personale.

Din punctul de vedere al avocatului, una dintre principalele calitati pe care cineva care vrea sa fie avocat ar trebui sa le aiba este intelegerea si rabdarea in orice fel; din momentul in care clientul ajunge la birou pentru a fi apt sa explici clar care este problema si care sunt solutiile gasite; intern pentru a putea analiza bine problema si pentru a cauta si a actiona in cel mai bun mod posibil; in instanta pentru a apara eficient cazul cu partea adversa si pentru a incerca sa obtii solutii benefice pentru clientii tai…

Desigur, ca orice profesie, este nevoie de munca, cunostinte si dorinta. Dar fara aceasta perspectiva, un avocat nu va iesi in evidenta printre altele si, ca orice afacere din tara, clientii au facultati gratuite pentru a alege pe cine doresc sa ii reprezinte.

Care este rolul unui procuror

Functia unui procuror este sa fie avocatul apararii in cadrul procedurilor judiciare. Nu “reprezinta” indivizii in procese (aceasta este sarcina avocatului), dar ceea ce face este sa apere drepturile si interesele unei persoane.

Astfel, procurorul este cel care noteaza detaliile procesului, cel care vorbeste in proces, cel care negociaza cu partea adversa etc.

95% din procedurile judiciare necesita un avocat, in timp ce aproximativ 80% necesita un procuror.

Ce caracteristici ar trebui sa aiba un procuror sau un avocat?

In afara de caracteristicile deja mentionate mai sus pentru a putea practica ca atare aceasta nobila meserie, mai jos vei descoperi ce inseamna sa fii un bun avocat sau procuror:

Legea primordiala: empatia. Cunoasterea legilor este comuna in randul tuturor avocatilor dar si a procurorilor (este studiata in cariera) si, prin urmare, este rar ca cineva sa mearga la un birou de avocatura unde avocatul nu stie cum sa preia un caz. Cu toate acestea, ceea ce este rar in firmele de avocatura din lume, este empatia.

Si nu empatia cu clientul care intra pe usa cu 4.000 de euro in numerar pentru a plati in acel moment in care expune problema, ci empatia cu fiecare dintre oamenii care intra in birou la el.

Astfel, un avocat bun trebuie sa-ti asculte problema, oricare ar fi ea, si sa se adapteze situatiei tale personale, ascultand si incercand sa gaseasca solutia ideala pentru rezolvarea problemei tale. Sa fie un bun profesionist- tact, empatie si multa rabdare.

Daca ti-a placut arata si altora!