Cand este decorat bradul de Craciun?

Vrei sa-ti asamblezi bradul de Craciun? Dar stii cand este ziua potrivita pentru a-l pune? Iata raspunsul nostru!

Decoratiunile de Craciun lumineaza strazile, exista anunturi de jucarii la TV… si apar primii brazi de vanzare! Inca din noiembrie oamenii se intreaba cand pot monta bradul in sufragerie! Totusi, este recomandabil sa incepi sa te gandesti  inainte si la decoratiunile bradului de Craciun. Cu brazi ieftini poti acum sa creezi acel Craciun magic pe care toti ni-l dorim.

Traditia crestina spune sa pui bradul de Craciun in casa  pe 24 decembrie, cu o zi inainte de Craciun. Traditia a evoluat in mod evident si multi incep sa pregateasca bradul in noiembrie, deci… cand ar trebui sa montezi bradul de Craciun?

Cand sa plasezi bradul de Craciun?

Data la care se decoreaza bradul de Craciun depinde de mai multi factori: in principal bugetul si varietatea molidului. De fapt, cumpararea bradului de Craciun in ultima saptamana a lunii decembrie asigura preturi ridicate, iar in acest caz, ceea ce se poate face este sa cumperi bradul cu mult inainte de data de 24, astfel incat sa nu sufere buzunarultau prea mult.

Dar principalul criteriu pentru multi este inca varietatea molidului. De fapt, majoritatea oamenilor cumpara un brad Nordmann, care are avantajul de a nu-si pierde spinii. Il putem pastra fara griji pana la inceputul anului! Dar pentru ca acesta sa ramana sanatos si cu toti spinii pana in Ajunul Craciunului, este mai bine sa nu il cumperi cu mai mult de 2 saptamani inainte de ziua de Craciun.

De asemenea, poti cumpara un molid cat mai curand posibil pentru a-si raspandi parfumul dulce in jurul casei, dar  vine si cu dezavantajul de a-si pastra spinii timp de 2 saptamani. In orice caz, este mai bine sa incepi sa pui bradul acasa cu doua saptamani inainte de Craciun, nu inainte! Restul este doar o chestiune de buget.

Cand este pus bradul de Craciun?

Exista mai multe date pentru a pune bradul de Craciun, primul este cel marcat de religia crestina care indica faptul ca momentul ideal pentru a-l decora este la inceputul Adventului, adica 29 noiembrie.

Cu toate acestea, deoarece multi oameni cumpara un pin natural, ei mentioneaza ca bradul de Craciun poate fi plasat in a doua parte a adventului, adica pe 17 decembrie.

Pe de alta parte, traditia italiana indica faptul ca bradul de Craciun ar trebui plasat pe 8 decembrie, deoarece se sarbatoreste Ziua Neprihanitei Zamisliri a Fecioarei Maria si cand se pune pinul, acesta  simbolizeaza “viata, universul si dragostea lui Dumnezeu”.

Principalele avantaje

Un aspect elegant din toate partile este garantat atunci cand cumperi un produs artificial. Alegerea unui copac viu este dificila, aproape ireala, pentru a achizitiona un produs fara defecte (ramuri asimetrice, ace pulverizate si galbui). Bradul artificial poate fi ales din coloratia dorita, spongiozitatea, densitatea etc.
Curatenia in casa este mentinuta mult mai usor, acesta nelasand in urma ace, precum lasa un brad natural. Bradul de Craciun poate fi spalat. Instalarea si transportul usor, designul atent care se potriveste pachetului, vor economisi timp, asadar un brad artificial este de departe o bun solutie pentru a decora casa de Craciun.

Daca ti-a placut arata si altora!