Asigurarea impotriva atacurilor cibernetice – Pericol crescut exponential in noul context pandemic

Atacurile cibernetice constituie unul dintre riscurile majore la care se expun utilizatorii in mediul online, fie ca vorbim despre firme la inceput de drum, companii mari sau chiar persoane fizice. Acest pericol a crescut in special o data cu situatia pandemica, in care, cei mai multi oameni si-au mutat munca acasa, folosind retele nesecurizate.

Atacurile cibernetice sunt amenintari reale care vizeaza business-uri si institutii atat cu cifre mari de afaceri, cat si ma mici. Atacurile cibernetice nu reprezinta un risc exclusiv pentru companiile mari. Mai mult, business-urile mici sunt chiar mai predispuse la astfel de pericole cibernetice, data fiind investitia slaba in tehnologia de securitate IT.

In contextul amplificarii riscurilor de atac cibernetic, trebuie sa pregatesti masuri de securitate IT adecvate pentru protectie suficienta in cazul producerii unui incident cibernetic.

Asigurarea impotriva atacului cibernetic – o investitie vitala pentru compania ta

Posibilitatea de a lucra in regim remote a dat curs in ultimul an unei serii de incidente cibernetice. O masura estentiala pentru a-ti proteja afacerea, angajatii si buna reputatie in fata partenerilor de afaceri este achizitionarea unei asigurari Cyber Crime, adaptata profilului tau de risc.

Desigur, amenintarile cibernetice sunt probleme cu implicatii vaste si astfel nu pot fi combatute printr-o asigurare, ca unic mijloc de protectie. Securitatea IT, investitiile in tehnologii performante si adaptate tuturor riscurilor, precum si modalitatile de asigurare potrivite nevoilor particulare sunt alte cateva aspecte esentiale pentru buna desfasurare a business-ului tau.

Ce riscuri acopera polita impotriva atacurilor cibernetice? Datorita politei importiva incidentelor cibernetice, in principiu, sunt acoperite costurile companiei asigurate si ale tertelor persoane pentru prejudiciile cauzate de furtul, distrugerea, pierderea datelor. In ceea ce priveste raspunderea fata de terti, polita acopera daunele pe care compania ta va trebui sa le plateasca si costurile legale.

Asigurarea cibernetica garanteaza protectia informatiilor si datelor de natura confidentiala a clientilor si care sunt administrate in sisteme IT. In plus, primesti consultanta specializata gratuita si impartiala, referitoare la managementul riscurilor si modalitatile disponibile de acoperire.

Astfel, minimizezi expunerea la risc, economisesti resurse financiare si timp si esti linistit ca datele si informatiile importante pentru desfasurarea activitatii tale se afla la adapost de orice pericol cibernetic.

Oricat de precauta ar fi o companie, va fi cel mai probabil expusa riscului de a fi tinta atacurilor cibernetice cel putin o data. Polita de asigurare cibernetica este plasa de siguranta atunci cand alte solutii de protectie nu dau rezultatele scontate. O polita completa opereaza in beneficiul business-ului tau.

O asigurare ideala acopera atat pierderile personale (date importante, plati fraudate, blocarea activitatii, afectarea veniturilor din aceste blocaje, etc.), cat si pagubele pe care le-ar suferi clientii, angajatii sau partenerii de afaceri (incalcarea limitei intimitatii, pierderea datelor cu caracter confidential, imposibilitatea de a recupera acte si documente importante, etc.).

O astfel de polita creeaza solutia optima de a intra in contact cu experti in securitatea cibernetica, care sa iti ofere asistenta de care ai nevoie pentru a depasi situatia si a minimiza efectele atacului.

Daca ti-a placut arata si altora!