Cum poate fi purtat un smartwatch la ținutele vestimentare de zi cu zi?

În prezent, cel mai modern stil de ceas pentru bărbați este ceasul inteligent, adică ceea ce ne-am obișnuit să numim smartwatch. Majoritatea persoanelor sunt de părere că a purta un smartwatch e ca și cum am avea la încheietura mâinii un computer portabil.

Cu toate că smartwatch-urile au început să revoluționeze lumea ceasurilor în anii recenți, nu sunt deloc ceasuri noi, ci au o istorie destul de îndepărtată.

În 1927, indicatorul Plus Four Route a fost primul ceas care era prevăzut cu ceea ce se numea pe atunci tehnologie de cartografiere. Era o hartă de mărimea încheieturii mâinii, care se putea derula și pe care utilizatorul o înfășura manual pe măsură ce progresa pe traseu. Acest lucru nu este considerat inteligent în sensul modern al cuvântului, dar era cu siguranță o utilizare ingenioasă a încheieturii mâinii.

Istoria ceasurilor inteligente

Primul smartwatch autentic a fost lansat în anul 1983 și a fost Data 2000. Era prevăzut cu o tastatură externă pentru introducerea datelor și avea o capacitate de 2000 de caractere. De abia în anul 1998, adică 15 ani mai târziu, Steve Mann a dezvoltat primul smartwatch. Este vorba despre Linux, considerat primul computer portabil.

Astăzi, ceasurile inteligente includ funcționalitate GPS, monitorizare a ritmului cardiac și multe altele. De exemplu, modelul de ceas SmartWatch Garett Men 5S Orange Leather include tensiometru, oximetru, cronometru, temporizator, alarmă, memento sedentarism și este prevăzut cu GPS integrat. Ceasurile inteligente continuă să evolueze și vor face asta întotdeauna, încercând să țină pasul cu tehnologia.

În general, un smartwatch este definit de o gamă amplă de caracteristici tehnologice, cum ar fi funcționalitatea Bluetooth pentru conectarea la computere și la telefoane mobile, compatibilitate cu telefonul mobil pentru a citi mesaje și e-mailuri sau ecran LCD / OLED iluminat din spate. În funcție de marcă, un smartwatch poate fi prevăzut cu o curea din cauciuc, metal sau material textil.

Unele modele de smartwatch vin cu o curea interschimbabilă, ceea ce le sporește estetica.  Cu o curea diferită, un smartwatch se poate transforma din clasic în modern.

La ce ținute poate fi purtat un smartwatch?

În general, un smartwatch poate fi purtat la o varietate de ținute diferite. În general, dacă smartwatch-ul vă permite să îi schimbați cureaua, cu atât mai mult vă puteți diversifica ținutele. De regulă, un ceas inteligent arată foarte bine la ținutele vestimentare cu o croială modernă, dar se potrivește frumos și la costumele subțiri de primăvară-vară.

Dacă ceasul pe care l-ați ales dispune de un design elegant și de linii curate, poate fi purtat și la cămăși subțiri cu revere accentuate, dar și la sacouri. Alte opțiuni de ceasuri inteligente au un design sport și pot fi purtate doar la ținute sportive sau, cel mult, ținute casual. Unele opțiuni de smartwatch funcționează foarte bine și cu estetica minimalistă. De exemplu, un ceas inteligent cu brățară din oțel inoxidabil are o anumită eleganță, care va oferi stil și clasă unei ținute de altfel sportive.

Deși ceasurile inteligente trebuie considerate în mare măsură ca fiind dispozitive strict funcționale, care ne pot fi de folos în timpul zilei și care ne pot ajuta să respectăm un stil mai activ și mai sănătos de viață, producătorii se ambiționează să propună utilizatorilor modele moderne de ceasuri inteligente, care pot accesoriza minunat o varietate de ținute vestimentare.

Daca ti-a placut arata si altora!