Ne face mai flexibili, imbunatateste echilibrul, creste increderea in sine si, la copii, favorizeaza chiar dezvoltarea neurologica. Vorbim despre dans, o arta care merita practicata de la o varsta frageda. Pentru distractie, recreere si multe altele. Si nu trebuie sa deveniti un dansator profesionist pentru a va bucura de ea, ci doar sa o practicati in mod regulat. Descoperiti toate avantajele.
Beneficiile dansului
Beneficiile dansului sunt nenumarate, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ne mentine tineri si in forma, imbunatateste echilibrul si tonusul muscular si, mai presus de toate, practicarea dans sportiv cu Dance Vision, chiar si doar ca hobby, ne face sa ne simtim bine.
Tonifica muschii
Sa incepem cu beneficiile fizice ale dansului, care pentru cei care vor sa se mentina in forma este un adevarat panaceu. Ajuta la tonifierea muschilor picioarelor, feselor, bratelor si abdomenelor. Cu conditia sa fie practicat constant.
Este bun pentru postura
Dansul imbunatateste echilibrul in beneficiul unei posturi corecte. Agilitatea este, de asemenea, imbunatatita prin antrenament constant si devii mai coordonat ca prin minune.
Imbunatateste rezistenta
Atunci cand este practicat in mod constant, dansul ne face mai rezistenti, inclusiv in ceea ce priveste respiratia, si, in acelasi timp, ne creste forta. Si astfel creste energia.
Este un medicament impotriva diferitelor afectiuni si boli
Dansul, cum ar fi Zumba si multe altele, ajuta la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare si este, de asemenea, recomandat pentru prevenirea bolilor metabolice si a osteoporozei.
Te mentione slab/a
Dansul ne mentine in forma pentru ca arde caloriile si grasimile in exces. Deci, daca doriti sa pierdeti in greutate in timp ce va distrati, aceasta este cu siguranta activitatea potrivita.
Ajuta la eliminarea stresului
In timpul sesiunilor de dans, se produc endorfine care ajuta la contracararea stresului.
Imbunatateste stima de sine
De asemenea, se spune ca dansul are efecte benefice asupra stimei de sine, deoarece, prin provocarea pe care ne-o ofera, ne creste increderea in noi insine.
Promoveaza dezvoltarea neurologica la copii
Creierul copiilor este stimulat in mod pozitiv de dans, ceea ce este benefic si pentru sanatatea neurologica.
Este distractiv
Pe langa faptul ca este eliberator, dansul este una dintre cele mai distractive activitati. Exact ceea ce aveti nevoie pentru a va recupera de stresul cotidian!
Scoli de dans
Exista numeroase scoli de dans care ofera cursuri mai mult sau mai putin avansate atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ar fi imposibil sa le enumeram pe toate, asa ca sfatul este sa le cautati online, indicand zona de interes. Veti gasi cu siguranta multe dintre ele si, consultand site-urile respective, puteti verifica ce tipuri de dans ofera si cum predau. Una dintre acestea este cea care preda dans sportiv cu Dance Vision care organizeaza cursuri de dans pentru incepatori, intermediari si avansati. Nu numai pentru cei care doresc sa se antreneze in mod profesionist, ci si pentru cei care vor sa se distreze practicand aceasta activitate. Unele scoli de dans ofera atat lectii individuale, cat si de grup, conduse de profesorii lor, toti dansatori profesionisti. In ceea ce priveste tipurile de dans, exista de la latino la vals, de la tango la baby dance.
De ce apar probleme cu oasele in timp?
Articulatiile devin mai rigide si mai putin flexibile. Lichidul din articulatii poate scadea. Cartilajul poate incepe sa se frece si sa se uzeze. Mineralele se pot depune in si in jurul unor articulatii (calcificare). Acest lucru este comun in jurul umarului.
Articulatiile soldului si genunchiului pot incepe sa piarda cartilaj (modificari degenerative). Articulatiile degetelor pierd cartilaj si oasele se ingroasa usor. Modificarile articulatiilor degetelor, cel mai adesea umflaturi osoase numite osteofite, sunt mai frecvente la femei. Aceste modificari pot fi mostenite.
Masa corporala slaba scade. Aceasta scadere este partial cauzata de o pierdere a tesutului muscular ( atrofie ). Viteza si cantitatea modificarilor musculare par sa fie cauzate de gene. Modificarile musculare incep adesea in anii 20 la barbati si in anii 40 la femei.
Lipofuscina (un pigment legat de varsta) si grasimea sunt depuse in tesutul muscular. Fibrele musculare se micsoreaza. Tesutul muscular este inlocuit mai lent. Tesutul muscular pierdut poate fi inlocuit cu un tesut fibros dur. Acest lucru este cel mai vizibil in maini, care pot parea subtiri si osoase.
Muschii sunt mai putin tonifiati si mai putin capabili sa se contracte din cauza modificarilor in tesutul muscular si a modificarilor normale ale imbatranirii sistemului nervos . Muschii pot deveni rigizi odata cu varsta si isi pot pierde tonusul, chiar si cu exercitii fizice regulate.
Oasele devin mai fragile si se pot rupe mai usor. Inaltimea totala scade, in principal pentru ca trunchiul si coloana vertebrala se scurteaza.
Deteriorarea articulatiilor poate duce la inflamatie, durere, rigiditate si deformare. Modificarile articulare afecteaza aproape toate persoanele in varsta. Aceste modificari variaza de la rigiditate minora la artrita severa. Pozitia poate deveni mai aplecata (indoita). Genunchii si soldurile pot deveni mai flectate. Gatul se poate inclina, iar umerii se pot ingusta in timp ce pelvisul devine mai lat.