Care sunt beneficiile putin cunoscute ale colagenului?

Colagenul, disponibil sub formă de pulbere sau capsule, este o proteină esențială pentru corpul uman. Cine ar fi crezut că o substanță găsită în oase și piele va deveni un supliment alimentar indispensabil? Dacă dorești să investești în administrarea acestuia, este important să înțelegi numeroasele beneficii potențiale pe care le pot oferi suplimentele de colagen.

  1. Suplimentele alimentare ajută la înlocuirea substanțelor pierdute în mod natural odată cu îmbătrânirea

Colagenul este „cleiul” care ține corpul împreună. Cercetările arată că reprezintă aproximativ o treime din proteinele din organism. Problema este că începând cu 30 și 40 de ani, corpul tău produce mai puțin colagen. Peptidele de colagen adăugate în dietă pot înlocui ceea ce corpului tău începe să-i lipsească pe măsură ce îmbătrânești și să-ți susțină sănătatea generală.

  1. Colagenul este o sursă de proteine ​​ușor digerabilă

Corpul tău se luptă să digere proteinele din surse precum puiul sau carnea de vită, iar unii oameni pot descoperi că experimentează simptome digestive precum eructarea sau durerea de stomac după masă. Cu toate acestea, suplimentele de colagen sunt hidrolizate, ceea ce înseamnă că colagenul este descompus, un proces care facilitează digerarea de către organism.

Suplimentele de colagen pot fi o modalitate mai convenabilă de a introduce proteine ​​în dieta ta. Procesul de hidroliză permite, de asemenea, peptidelor de colagen să se dizolve în apă, făcându-l ușor de utilizat în alimentele de zi cu zi (cum ar fi apa sau smoothie-urile).

  1. Colagenul ajută la netezirea ridurilor și la creșterea elasticității pielii

Sănătatea pielii este cel mai bun rezultat al cercetărilor pentru luarea de colagen. S-a văzut că suplimentele îmbunătățesc elasticitatea pielii, o ajută să rețină mai bine umiditatea și cresc densitatea fibrelor de colagen din piele. 10 grame pe zi reprezintă o porție mică care ar putea fi un pas mic în menținerea unui aspect tânăr.

  1. Colagenul poate ajuta la reducerea durerilor articulare

Durerile articulare poate îngreuna exercițiile fizice, precum și mișcările din viața de zi cu zi. Luarea unui supliment de colagen te poate ajuta să revii pe drumul cel bun.

Există dovezi care arată că suplimentele cu colagenul pot fi excelente pentru susținerea țesutului conjunctiv și pentru ameliorarea durerilor articulare după exerciții. De asemenea, pot ajuta la repararea cartilajelor și pot avea proprietăți antiinflamatorii.

La magazinul online GradinaSanatatii.ro găsești cel mai bun colagen pentru articulatii  pentru a beneficia de o viață fără dureri și accidentări.

  1. Suplimentele orale pot stimula sănătatea intestinală

În bolile inflamatorii digestive, cum ar fi boala intestinului iritabil (IBD), există o teorie de „vindecare intestinală” despre colagen. Unele studii au descoperit că pacienții cu aceste afecțiuni au niveluri mai scăzute de colagen. Luând colagen, vei ajuta la corectarea deficienței.

  1. Peptidele pot menține oasele sănătoase

Densitatea minerală osoasă scade odată cu vârsta, mai ales după menopauză. Într-un studiu randomizat, controlat cu placebo, pe 102 femei aflate în postmenopauză, participanții care au luat peptide de colagen timp de un an au avut o densitate minerală osoasă crescută în comparație cu un grup de control.

Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că colagenul stimulează formarea osoasă, încetinind în același timp pierderea osoasă.

Daca ti-a placut arata si altora!