Cum alegi ochelarii de soare perfecti?

Daca te gandesti sa iti reinnoiesti ochelarii de soare, exista cateva linii directoare pe care nu le poti trece cu vederea: Calitatea, forma fetei, utilizarea pe care urmeaza sa ti-o oferi sau, nevoile tale specifice. Si adevarul este ca, nu toti ne simtim bine in legatura cu aceiasi ochelari (de exemplu, ochelarii de soare pentru femei sunt de obicei diferiti de cei pentru barbati) si nici nu ne ofera aceleasi acoperiri (nu toti avem aceeasi capacitate vizuala).

Mai jos iti propunem o serie de sfaturi de baza care iti vor fi foarte utile pentru a-ti alege urmatorii ochelari de soare in mod corespunzator. Atentie!

Cautati garantii de calitate

O modalitate buna de a va asigura ca ochelarii dumneavoastra vor respecta o verificare a calitatii este sa va asigurati ca respecta standardele Uniunii Europene.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa cautati simbolul CE, este un acronim al expresiei franceze “Conformité Européenne” si inseamna ca acestea au fost fabricate in cadrul normelor Uniunii Europene. Acesta este de obicei situat in zona de tije sau in brosura care, de obicei, ii insoteste.

O alta modalitate de a compara calitatea sa este de la referinta corespunzatoare modelului si producatorului, care este, de asemenea, de obicei situat intr-una dintre tije.

Pe de alta parte, ce grad de rezistenta ofera lentilele tale? Acorda atentie materialului din care sunt fabricati si optati pentru solutiile care ofera o mai mare soliditate pentru utilizarea zilnica si continua in timp. Exista materiale care sunt deosebit de rezistente la zgarieturi. Da-le prioritate!

Vanzatorul este important

Opteaza pentru o unitate specializata. In caz contrar, este foarte probabil ca acestea sa nu aiba garantiile de calitate necesare. Evita vanzatorii stradali, precum si acei ochelari care tind sa se ofere cadou sau sa completeze pentru achizitionarea altor produse.

Protectia solara: foarte importanta!

Uneori, ne concentram prea mult pe factorul estetic si riscam sa trecem cu vederea valoarea sa functionala. Nu uitati ca scopul de baza al ochelarilor de soare este de a actiona ca un element de protectie impotriva celor mai agresive raze de soare. Asigurati-va ca modelul are un filtru de productie adecvat. Daca aveti indoieli cu privire la aceasta, cereti sfatul persoanei responsabile de unitate. Recomandam Ochelari de soare Dsquared (dsq 2).

Nu uita sa incerci ochelarii inainte de a-i cumpara si asigura-te ca culoarea lentilelor se potriveste preferintelor si nevoilor tale. Retine ca fiecare culoare are caracteristici de protectie diferite si specifice.

In timp ce, de exemplu, gama de culori verzi este potrivita in special pentru cei care au probleme de vedere de aproape, cele maro pot fi deosebit de benefice pentru cei care sufera de probleme de miopie. Pe de alta parte, daca conduceti des si locuiti intr-o zona predispusa la ceata si cu expunere limitata la soare, galbenul si portocaliul pot fi cea mai buna optiune.

Retine ca filtrul UV este unul dintre cei mai importanti factori de protectie. Nu conteaza daca lentilele sunt de culoare inchisa. In cazul in care nu au un filtru UV, acestia nu vor oferi niciun tip de protectie.

 

Daca ti-a placut arata si altora!