Ce aur se foloseste pentru confectionarea bijuteriilor?

Atunci cand vine vorba despre bijuterii, cu siguranta preferintele fiecarei persoane sunt impartite. Exista de exemplu doamne si domnisoare care pur si simplu indragesc inelele, si nu ar rata niciodata ocazia de a-si cumpara o astfel de bijuterie.

Exista de-asemenea femei care sunt incantate de cercei, asa ca de fiecare data cand li se iveste ocazia, isi cumpara cate o pereche de cercei. Pentru unele femei, bratarile sunt cele mai frumoase si cele mai importante bijuterii, in timp ce alte femei indragesc cu adevarat lantisoarele sau colierele.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, gusturile nu se discuta si sunt diferite de la o persoana la alta atunci cand vine vorba despre bijuterii, insa in ceea ce priveste metalul folosit pentru confectionarea acestora, toata lumea isi doreste bijuterii din aur.

Aceste bijuterii pot fi cumparate de la casele de amanet aur la cele mai atractive preturi, iar cei care isi doresc sa obtina sume importante de bani, isi pot vinde bijuteriile din aur, respectivelor case de amanet aur.

Ei bine, daca am vazut si ca oamenii prefera aurul ca metal, dar si ca exista diferite preferinte in ceea ce priveste alegerea bijuteriilor, vom discuta in continuare despre aurul folosit pentru confectionarea bijuteriilor.

Premiat pentru frumusetea si versatilitatea sa, aurul este locul clasic pentru cele mai multe bijuterii. Este, de asemenea, cel mai maleabil dintre toate metalele – atat de moale, nu poate fi folosit pentru bijuterii in cea mai pura forma.

Masurarea standard a aurului este karatul. Aurul pur este de 24 de karate, ceea ce inseamna ca 24 din 24 de parti sunt aur. Pentru a-i creste rezistenta, aurul este combinat cu alte aliaje metalice. De exemplu, aurul de 18K este de 18 parti de aur si 6 parti de alte aliaje; Aurul 14K este 14 parti aur si 10 parti alte aliaje. Aurul 10K este mai durabil, cu 10 parti aur la 14 parti alte aliaje.

Aliajele folosite cu aur galben includ cupru si argint. Aurul trandafir este creat prin combinarea aurului cu cantitati mari de cupru, in timp ce aurul verde rezulta din amestecarea aurului cu cuprul, argintul si zincul. La crearea aurului alb, aurul pur este combinat cu cupru, zinc si nichel sau paladiu.

Inca din antichitate, galbenul a fost culoarea cea mai asociata cu aurul. Aurul alb este un complement frumos al diamantelor exceptionale, albe si stralucitoare. De asemenea, bijuteriile din aur alb sunt placate cu rodiu, un metal stralucitor care creste albul si rezistenta aurului. Uneori, aurul alb este confundat cu platina, desi sunt metale complet diferite. Aurul alb si platina variaza ca rezistenta, rezistenta la zgarieturi si nuante de alb.

In unele piese de bijuterii, aurul alb si galben sunt imperecheate, producand un aspect frumos in doua tonuri. Puteti gasi, de asemenea, bucati de aur galben, alb si trandafir sau alb si trandafir.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care ar fi indicat sa le cunoasteti cu totii despre aurul folosit pentru confectionarea diferitelor tipuri de bijuterii.

Daca ti-a placut arata si altora!