Ce este masajul de relaxare?

Masajul suedez este cel mai frecvent si mai cunoscut tip de masaj din Occident, iar foarte multe persoane cunosc aceasta terapie sub denumirea de masaj de relaxare. Daca este prima data sau nu primesti masaj des, iti poti indrepta atentia spre Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti,  pentru a avea parte de cel mai bun masaj de relaxare Bucuresti.

Masajul suedez al corpului este combinatia multor tehnici diferite rulate intr-o singura sesiune. In timpul acestei sesiuni de terapie, terapeutul care isi desfasoara activitatea intr-un centru Spa cu concept unic, va lucra cu tesuturile moi si muschii din corp pentru a ajuta la restabilirea echilibrului si a sanatatii.

Rezultatul final va relaxa toti muschii din corp si va elibera orice durere si va elibera corpul de orice fel de tensiune. Un masaj corporal suedez este modalitatea perfecta pentru oricine este exagerat de lucrat si stresat sa-si relaxeze corpul si mintea. Prin ameliorarea tensiunii musculare, terapia suedeza poate fi atat relaxanta, cat si energizanta. Si poate chiar ajuta dupa o accidentare, astfel ca si sportivii pot apela la sedintele de terapie prin masaj de relaxare pentru a se recupera.

Ce se intampla in timpul unui masaj de relaxare (masaj suedez)?

Intr-un masaj suedez, terapeutul unge pielea cu ulei sau lotiune de masaj si efectueaza diverse lovituri de masaj. Aceste miscari incalzesc tesutul muscular, eliberand tensiunea si rupand treptat „noduri” musculare sau tesuturi aderente, numite adeziuni. Masajul suedez promoveaza relaxarea, printre diferite multe alte beneficii pentru sanatate pe care le mai ofera.

Inainte de a incepe sedinta de masaj de relaxare, terapeutul de la ivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti, trebuie sa va intrebe despre orice leziuni sau alte afectiuni pe care le-ati suferit si pe care el sau ea ar trebui sa le cunoasca. Lucrurile pe care doriti sa le spuneti unui terapeut includ zone de etanseitate sau durere, alergii si afectiuni precum sarcina. De asemenea, le puteti spune in fata daca aveti o preferinta pentru presiune usoara sau ferma.

De ce se numeste masaj suedez?

Atat masajul suedez, cat si kinetoterapia au fost pionieri de un fiziolog suedez, Per Henrik Ling (1776-1839) la Universitatea din Stockholm.nLa inceputul secolului al XIX-lea a dezvoltat un sistem numit „Gimnastica medicala” care cuprindea miscarile efectuate de un terapeut. Acestea au devenit cunoscute sub numele de „miscari suedeze” in Europa si „vindecarea miscarilor suedeze” cand au venit in SUA in 1858. Astazi este cunoscuta pur si simplu sub numele de masaj suedez.

Masajul suedez este baza pentru alte tipuri de masaj occidental, inclusiv masajul sportiv, masajul profund al tesuturilor si masajul de aromaterapie.

Beneficiile pentru sanatate ale masajului suedez

Masajul suedez ajuta la imbunatatirea functiei sistemului limfatic prin relaxarea muschilor. Sistemul limfatic functioneaza pentru a muta lichide pline de nutrienti si deseuri in jurul corpului tau. Lichidul este mutat doar prin miscari voluntare din muschi.

Oricine are probleme de incordare musculara va beneficia de un masaj suedez, sau masaj de relaxare (in functie de cum va place sa il numiti). Pe masura ce terapeutul relaxeaza muschii, sistemul limfatic va avea capacitatea de a elimina toate deseurile metabolice din muschi. Acest lucru va va ajuta sa va vindecati mai repede.

Masajul suedez poate fi folosit si ca terapie pentru persoanele care sufera de orice tip de tulburare articulara debilitanta care le provoaca durere. Acest beneficiu al masajului suedez functioneaza pentru cresterea elasticitatii tesuturilor, flexibilitatea si reducerea vopselei pe care o simt. Dupa masajul suedez, multi dintre acesti oameni vor constata ca sunt capabili sa-si foloseasca articulatiile mai mult decat inainte si cu durere mica sau deloc.

Beneficiile personale ale masajului suedez

In timp ce un masaj suedez functioneaza excelent pentru a ajuta persoanele care sufera de afectiuni de sanatate, face si minuni pentru persoanele care sufera de probleme si ingrijorari cotidiene. Exista multe lucruri in viata noastra care ne pot determina sa fim stresati si ingrijorati constant. Cu cat ne stresam, cu atat muschii nostri au devenit tensionati si ne este greu sa ii relaxam.

Presiunea folosita in timpul unei terapii de masaj suedez ajuta la relaxarea muschilor si la ameliorarea tuturor tensiunilor care s-au acumulat. Atingerea pielii ajuta, de asemenea, la relaxarea persoanei si la curatarea mintii lor de orice i-ar putea deranja. Terapeutii sugereaza un masaj suedez oricarei persoane care se simt abatuta sau sufera de depresie usoara.

Deoarece va va ajuta o sedinta de masaj si va va oferi toata energia de care aveti nevoie si va va ajuta sa va relaxati intregul corp, va permite, de asemenea, sa puneti lucrurile in perspectiva. Un alt beneficiu al masajului suedez este capacitatea sa de a va ajuta sa dormiti. Odata cu somnul, mintea dvs. se va putea odihni si reseta.

Acestea sunt asadar cateva dintre beneficiile masajului de relaxare (suedez), iar toate acestea pot fi motive intemeiate pentru a trece pragul unui nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti pentru una sau mai multe sedinte de masaj.

Daca ti-a placut arata si altora!