Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este o interventie chirurgicala care modifica forma nasului. Persoanele care opteaza pentru rinoplastie pot avea o serie importanta de avantaje, cum ar fi schimbarea aspectului nasului, imbunatatirea respiratiei sau ambele.

Partea superioara a structurii nasului este osoasa, iar partea inferioara este cartilajul. Rinoplastia poate schimba oasele, cartilajul, pielea sau toate cele trei. Discutati cu chirurgul dvs. daca rinoplastia este potrivita pentru dvs. si aflati ce poate obtine aceasta interventie chirurgicala pentru dvs.

Partea superioara a structurii nasului este osoasa, iar partea inferioara este cartilajul. Rinoplastia poate schimba oasele, cartilajul, pielea sau toate cele trei. Discutati cu chirurgul dvs. daca rinoplastia este potrivita pentru dvs. si ce poate obtine.

Rinoplastia poate schimba dimensiunea, forma sau proportiile nasului. Poate fi facuta pentru a repara deformarile cauzate de o leziune, pentru a corecta un defect din nastere sau pentru a imbunatati unele dificultati de respiratie, asa ca in cazul in care va confruntati cu una dintre aceste probleme, puteti opta pentru serviciile oferite de catre Dr.Calu, iar astfel veti afla si un pret rinoplastie in Bucuresti.

Rinoplastia nu are o serie de pasi ordonati. Fiecare interventie chirurgicala este unica si personalizata pentru anatomia si scopurile specifice ale persoanei care efectueaza interventia chirurgicala.

Rinoplastia necesita anestezie locala cu sedare sau anestezie generala, in functie de complexitatea interventiei chirurgicale si de preferinta chirurgului dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de interventie chirurgicala ce tip de anestezie este cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Rinoplastia se poate face in interiorul nasului sau printr-o mica taietura externa (incizie) la baza nasului, intre nari. Chirurgul tau probabil va reajusta osul si cartilajul de sub piele.

Chirurgul dvs poate schimba forma oaselor nazale sau a cartilajului in mai multe moduri, in functie de cat trebuie sa fie indepartate sau adaugate, structura nasului si materialele disponibile. Pentru modificari mici, chirurgul poate utiliza cartilajul luat din nas sau din ureche.

Pentru modificari mai mari, chirurgul poate utiliza cartilajul din coaste, implanturi sau oase din alte parti ale corpului. Dupa efectuarea acestor modificari, chirurgul plaseaza pielea nasului si tesutul inapoi si coase inciziile din nas.

Daca peretele dintre cele doua parti ale nasului (septul) este indoit sau strambat (deviat), chirurgul il poate corecta si pentru a imbunatati respiratia.

Dupa operatie, veti sta intr-o camera de recuperare, unde personalul monitorizeaza revenirea la starea de veghe. Puteti pleca mai tarziu in acea zi sau, daca aveti alte probleme de sanatate, puteti ramane peste noapte.

Dupa operatie trebuie sa va odihniti in pat cu capul ridicat mai sus decat pieptul, pentru a reduce sangerarea si umflarea. Nasul dvs. poate fi congestionat din cauza umflarii sau a atelierelor plasate in interiorul nasului in timpul interventiei chirurgicale.

In cele mai multe cazuri, pansamentele interne raman in loc timp de 1-7 zile dupa operatie. De asemenea, medicul va impacheteaza o aripa in nas pentru protectie si sprijin timp de aproximativ o saptamana. Sangerarea usoara si scurgerea mucusului si a sangelui vechi sunt frecvente pentru cateva zile dupa operatie sau dupa indepartarea pansamentului.

Medicul dvs. poate pune un “tampon de picurare” – o bucata mica de tifon tinuta in pozitie cu banda – sub nas pentru a absorbi drenajul. Schimbati tifonul conform indicatiilor medicului dumneavoastra. Nu asezati tamponul de picurare strans pe nas.

Pentru a scadea si mai mult sansele de sangerare si umflare, medicul dumneavoastra va poate cere sa respectati precautiile pentru cateva saptamani dupa interventia chirurgicala. Medicul dumneavoastra va poate cere sa nu va suflati nasul, sa nu faceti dus cand aveti nasul bandajat, sa nu folositi ochelarii de soare, sa nu aveti activitati obositoare, sa nu purtati haine care se fixeaza in fata, sa mancati alimente bogate in fibre.

Daca ti-a placut arata si altora!