VW Touareg – unde iti repari masina cand se strica

Incepand cu anul 2003, Volkswagen Touareg a oferit cumparatorilor de SUV-uri de lux o alternativa mai putin costisitoare fata de marcile rivale premium. Specialistii au ajuns la concluzia ca aceassta masina este mai mare, dar mai usoara decat predecesorul sau, dispune de tehnologii avansate si poate cara cu ea pana la 3500 de kg, ceea ce o face sa fie o masina eficienta, utila si cu un design inedit.

Volkswagen a pus in practica cinci optiuni pentru constructia motoarelor modelelor Touareg. In partea de jos a gamei sunt masinile echipate cu diesel V6 de 3,0 litri cu o putere de 228 CP. Urmatoarele variante sunt reprezentate de motoare de 282 CP sau 335 CP al unui V6 pe benzina. Desi variantele diesel prezinta o nota usor grosiera la ralanti si usoare vibratii atunci cand motorul este pornit, nu trebuie sa va speriati ca acestea ar fi masini problematice. Bineinteles, exista si in cazul lor cateva probleme intalnite frecvent reclamate de utilizatori de-a lungul timpului, insa daca acestea sunt observate la timp, iar masina este dusa in service la timp, aceste probleme pot parea nesemnificative.

Una dintre cele mai des intalnite probleme este cea legata de utilizarea ABS-ului. Cand franati este posibil sa observati ca exista o problema cu sistemul ABS, iar lumina de avertizare ABS apare imediat pe tabloul de bord. Cauza acestei probleme este de regula modulul ABS, iar inlocuirea lui este singura solutie eficienta.

O alta problema frecventa este faptul ca placutele de frana se pot uza inainte sa va asteptati macar. Aceste vehicule sunt cunoscute pentru placutele de frana care se uzeaza foarte repede, ceea ce duce la o franare slaba. Singura modalitate de a depasi aceasta problema este montarea unor placute de frana noi.

Problema scurgerii de ulei a fost, de asemenea, des intalnita la aceste masini. Daca ati identificat o scurgere de ulei care provine din spatele motorului, cea mai probabila cauza este o scurgere pe la garnitura de etansare a senzorului de turatie a motorului. Acest lucru este destul de des intalnit la aceste vehicule. Senzorul este amplasat intre pompa de combustibil si pompa de apa. Inlocuirea garniturilor este singura varianta de rezolvarea a problemei, dar daca faceti acest lucru la timp, reparatia nu o sa fie nici costisitoare, nici problematica. Important este, insa, sa nu asteptati prea mult timp dupa ce ati observat defectiunea pentru ca exista sansa ca lucrurile sa se inrautateasca, sa apara alte probleme, iar cheltuielile pentru reparatie sa creasca considerabil.

Deoarece Volkswagen Touareg este un vehicul off-road capabil sa isi faca treaba cum se cuvine, s-ar putea sa aveti probleme cu diferentialul frontal al acestui vehicul daca obisnuiti sa conduceti off-road. Este posibil ca din aceasta cauza sa auziti un zgomot intermitent care provine din zona cutiei de viteze. O vizita la service va va spune sigur daca exista intr-adevar o problema sau nu din acest punct de vedere.

AutoAtu va poate ajuta in acest sens, garantand clientilor cel mai scurt timp pentru reparatia vehiculelor, iar rezultatele eficiente se vor vedea in timp.

Daca ti-a placut arata si altora!