Rame ochelari de vedere – sfaturi utile pentru persaoanele care vor sa cumpere rame de ochelari

Alegerea ramelor pentru ochelari perfecte nu este deloc o chestiune banala. Pentru ca ochelarii necesita de cele mai multe ori purtare permanenta, iar intregul aspect poate fi modificat in functie de ramele alese, este important sa alegi ceva care iti place si care te va ajuta sa arati mai bine, dar care sa fie in acelasi timp confortabil si, daca este posibil, la moda. Pentru ca exista atatea constrangeri in alegerea unor rame pentru ochelarii de vedere, ar fi bine sa iei in considerare cateva criterii detaliate mai jos.

Pentru un plus de confort sunt recomandate de exemplu Rame ochelari de vedere barbati Polar CLIP-ON 403 | 76.

Lungimea bratelor conteaza pentru evidentierea ochelarilor pe chip. Calculeaz-o astfel incat ochelarii sa nu para ca stau lipiti pe fata sau sa para ca in orice clipa acestia ti-ar putea scapa de la ochi din cauza ca  sunt distantati de fata.

Calculeaza masura frontala a ramelor determinand distanta dintre balamaua dreapta si balamaua stanga a ochelarilor. Daca ai fata mare, calculeaza astfel incat ochelarii sa acopere si tamplele, sa nu para ca acestia sunt mici pentru dimensiunea fetei. Daca, dimpotriva, ai fata mica, alege o rama cu latimea potrivita pentru a nu ramane mult spatiu in laterale.

Nu in ultimul rand, acorda atentie latimii pe care o are puntea ramelor, componenta care sustine rama prin asezarea pe nas. Ai grija ca aceasta sa fie suficient de mare pentru ca ochelarii sa se aseze bine pe nas, sa nu cada si sa ofere senzatia de confort. In cazul in care aceasta este prea mica, exista riscul ca urmele lasate pe nas sa fie mari, accentuate si sa faci chiar rani de la modul in care apasa pe nas.

Pe langa aceste aspecte care trebuie luate in calcul, recomandat este sa acorzi atentie si la ceea ce poate spune rama aleasa despre preferintele personale, despre personalitatea ta. De exemplu, daca alegi o rama de o culoare aprinsa, vie, aceasta te defineste drept o persoana indrazneata, excentrica sau poate iubitoare de natura, de bucurie. Daca, dimpotriva, alegi o rama de culoare mai stearsa, acest lucru poate spune despre tine ca nu vrei sa iesi in evidenta sau ca nu vrei sa iti evidentiezi trasaturile fetei in acest mod.

Preferinta pentru ramele de forme clasice poate arata despre tine ca iti place simplitatea, ca nu vrei sa atragi priviri asupra ta. Totodata, alegand o rama cu forma clasica poti arata si ca nu ai analizat indeajuns nevoile pe care le ai in acest sens si ai mizat pe preferintele generale. Daca, dimpotriva, alegi o rama „la moda”, cu forme mai speciale, acest lucru arata ca esti oarecum pretentios in ceea ce priveste aspectul fizic si ca iti place sa te poti bucura de ultimele tendinte in materie de moda. Iti recoamandam sa cauti cele mai bune rame in categoria rame ochelari de vedere Polar.

Daca ti-a placut arata si altora!