Sfaturi generale pentru a avea o baterie iPhone performanta

Atunci cand intentionati sa va alegeti noul smartphone, cu siguranta unul dintre detaliile pe care puneti mare pret este acumulatorul telefonului.

Dat fiind faptul ca majoritatea celor care au nevoie de un dispozitiv performant isi aleg un model iPhone, in cele ce urmeaza veti putea afla cateva sfaturi pentru a beneficia de un acumulator iPhone care sa aiba cele mai bune performante.

Actualizati la cel mai recent software.

Actualizarile software-ului Apple includ adesea tehnologii avansate de economisire a energiei, astfel incat intotdeauna sa va asigurati ca dispozitivul dvs. utilizeaza cea mai recenta versiune de iOS. Avand telefonul actualizat, sansele ca durata de viata a bateriei sa fie mai mare, cresc considerabil.

Scoateti telefonul din carcasa in timpul incarcarii.

Incarcarea dispozitivului atunci cand acesta este tinut in interiorul anumitor tipuri de carcase iPhone poate genera exces de caldura, ceea ce poate afecta capacitatea bateriei. Daca observati ca dispozitivul se incalzeste cand il incarcati, scoateti-l mai intai din carcasa de protectie.

Evitati temperaturile ambientale extreme.

Dispozitivul dvs. este proiectat sa functioneze bine intr-o gama larga de temperaturi ambientale, cu o temperatura cuprinsa intre 62 ° si 72 ° F (16 ° – 22 ° C). Este deosebit de important sa evitati expunerea aparatului la temperaturi ambiante mai mari de 35 ° C, ceea ce poate deteriora permanent capacitatea bateriei.

Adica, bateria dvs. nu va va alimenta dispozitivul atat timp cat o facea de obicei. Incarcarea dispozitivului la temperaturi ridicate ale mediului poate duce la deteriorarea acestuia. Software-ul poate limita incarcarea peste 80% atunci cand temperatura recomandata a bateriei este depasita.

Chiar si stocarea unei baterii intr-un mediu fierbinte ii poate provoca acesteia deteriorarea ireversibila. Cand utilizati dispozitivul intr-un mediu foarte rece, este posibil sa observati o scadere a duratei de viata a bateriei, dar aceasta conditie este temporara. Odata ce temperatura bateriei revine la intervalul normal de functionare, performanta sa va reveni la normal.

Lasati telefonul pe jumatate incarcat cand il depozitati pe termen lung

Daca doriti sa depozitati dispozitivul pe termen lung, doi factori cheie vor afecta starea de sanatate a bateriei: temperatura mediului si procentul de incarcare a bateriei atunci cand este oprit pentru depozitare. Prin urmare, va recomandam urmatoarele:

  • Nu incarcati complet sau descarcati complet bateria dispozitivului – incarcati-l la aproximativ 50%. Daca depozitati un dispozitiv atunci cand bateria sa este complet descarcata, acumulatorul ar putea cadea intr-o stare de descarcare profunda, ceea ce il face incapabil sa mentina o sarcina. Dimpotriva, daca il depozitati complet incarcat pentru o perioada lunga de timp, bateria poate pierde o anumita capacitate, ducand la o viata mai scurta a bateriei.
  • Porniti dispozitivul pentru a evita utilizarea suplimentara a bateriei.
  • Plasati dispozitivul intr-un mediu racoros, fara umiditate, care are o temperatura mai mica de 32 ° C.
  • Daca intentionati sa pastrati dispozitivul mai mult de sase luni, incarcati-l la 50% la fiecare sase luni.
  • In functie de durata de depozitare a dispozitivului dvs., este posibil ca bateria sa se afle intr-o stare descarcata atunci cand o doriti sa deschideti telefonul dupa mult timp. In aceste conditii, este indicat sa puneti telefonul la incarcat aproximativ 20 de minute, inainte de a-l deschide.

Asadar, ar fi indicat sa tineti cont de aceste detalii daca doriti sa va alegeti un dispozitiv iPhone.

Daca ti-a placut arata si altora!