Ce este sudura?

Sudarea este procesul de imbinare a doua materiale precum otelul, aluminiul, alama, otelul inoxidabil, plasticul sau polimerul si imbinarea acestora. Sudorul este cel care foloseste echipamentul folosit la sudare, denumit si aparat de sudura, si care poate fi inchiriat de exemplu de pe https://www.sculedeinchiriat.ro. Metalul topit sau plasticul numit umplutura, este utilizat pentru a tine piesele care sunt lucrate impreuna.

Se pot utiliza diferite tipuri de surse de energie pentru sudarea materialelor precum, flacara de gaz, un arc electric, un laser, un fascicul de electroni, sudare prin frecare sau sudare cu ultrasunete. Exista diferite procese de sudare, cum ar fi sudarea cu arc, sudarea MIG si sudarea TIG.

Sudarea cu arc SMAW sau Shield Metal este, de asemenea, cunoscuta sub numele de MMA sau sudare manuala cu arc metalic sau cu bile. Acesta este utilizat pentru sudarea otelului; sau pentru a suda inox si fonta. In acest tip de sudura, un electrod consumabil acoperit in flux este utilizat pentru a aseza sudura. Curentul electric este asigurat de sursa de alimentare a sudurii.

Acest lucru ajuta la crearea unui arc electric intre electrod si metalele care sunt unite. Acoperirea cu flux se dezintegreaza si rezulta un gaz de scut care da un strat de zgura. Zona de sudura este protejata de orice impuritate de zgura si de gazul de protectie. Echipamentele necesare pentru acest tip de sudura sunt: ​​alimentarea continua, un electrod, un suport pentru electrozi si o clema de lucru.

Sudare MIG inseamna sudare cu gaz metalic inert. Aceasta se mai numeste si sudare cu arcuri metalice pe gaz sau GMAW. Acesta este utilizat pentru unirea aluminiului cu alte metale neferoase. Este utilizat pentru a uni multe tipuri de aliaje si metale.

In acest tip de sudura exista foarte putina stropire. Aceasta metoda este mai rapida decat alte metode traditionale. Un electrod de sarma continuu si consumabil si gaz de ecranare sunt alimentate cu un pistol de sudura. O sursa constanta de energie este necesara pentru sudarea otelului sau aluminiului. Acest tip de sudura este utilizat in principal in industria de tabla si este astfel utilizat foarte mult in industria auto. Echipamentele necesare sunt: ​​un aparat de sudura, o unitate de alimentare cu sarma, o alimentare de gaz de ecranare si un fir de electrod.

Sudare TIG inseamna sudare cu gaz inert de tungsten. Metalele reactive precum magneziu si aluminiu pot fi unite cu acest proces. Sudarea se face manual. Cu aceasta metoda, pot fi sudate diferite tipuri de articulatii, cum ar fi articulatia din varf, articulatia din spate, articulatia din colt si articulatia t. Cand se utilizeaza procesul de sudare TIG, oxidarea este prevenita.

Are nevoie de un electrod de consum de wolfram si de un material de umplere individual. Se realizeaza un arc intre electrodul de tungsten si zona care trebuie sudata. Deoarece se foloseste scutul de gaz, sudura care este formata este foarte curata si ingrijita. Metalele subtiri pot fi unite bine cu acest tip de sudura. Este folosit pentru un aparat de sudura de acest gen pentru sudarea aluminiului, dar si pentru a suda aliaje de magneziu, otel, otel inoxidabil, cupru, alama si titan.

Sudarea cu gaz FCAW sau Flux Cored Couldless are nevoie de masini de sudare alimentate cu sarma. In acest proces, metalul este incalzit, topit si apoi unit. Imbinarea se realizeaza prin sarma tubulara cu electrod tubular consumabil continuu. Pentru aceasta metoda este necesara o alimentare electrica constanta. In aceasta viteza de sudare se poate face si este, de asemenea, portabil. Deci, este cel mai bine utilizat in industria constructiilor. Este utilizat in general in otel, otel inoxidabil si metale ruginite.

Sudarea cu arc are nevoie de echipament ieftin si necesita curent electric. Sudarea cu rezistenta are nevoie de echipamente costisitoare si necesita utilizarea de foi suplimentare de metale pentru a ingloba materialul care trebuie sudat.

O tehnica moderna este sudarea cu fascicul laser sau sudura cu fascicul de energie. Acest lucru este foarte scump, dar este, de asemenea, rapid si precis. Sudarea devine automatizata in aceste zile. Utilizarea robotilor de sudare se face in industria auto.

Tipul potrivit de aparat de sudura inchiriat de pe https://www.sculedeinchiriat.ro, trebuie utilizat pentru a imbina doua tipuri de materiale impreuna, altfel rezultatul nu va fi ceea ce se cere. Ar trebui sa stiti in ce scop va fi folosit.

Apoi, ar trebui sa alegeti tipul de aparat de sudura, sursa de alimentare necesara, indiferent daca este portabila, ce alte unelte si accesorii ar putea fi necesare cu aparatul de sudura. Accesoriile care ar putea fi necesare sunt: ​​lanterna, casca de sudura, manechinul de sudura, ochelarii si masca de sudura.

Acestea sunt asadar cele mai importante detalii pe care cu siguranta este important sa le cunoastem cu totii despre sudura. Precizam faptul ca in functie de ceea ce aveti de sudat, veti avea nevoie de diferite tipuri de aparate de sudura, pe care le puteti inchiria accesand https://www.sculedeinchiriat.ro.

Daca ti-a placut arata si altora!