Ce ingrediente vegane nu trebuie să îți lipsească din bucătărie pentru a pregăti dulciurile de sărbători?

Rețetele vegane de dulciuri pot fi la fel de delicioase și chiar mai impresionante decât prăjiturile tradiționale cu ouă, lapte, unt sau smântână. În plus, dulciurile vegane sunt cu mult mai sănătoase decât prăjiturile convenționale, așa că pot fi servite la mic dejun, ca răsfăț după un antrenament la sală și chiar pot înlocui o masă completă atunci când nu aveți poftă de nimic consistent.

Prăjiturile vegane, mai ales dacă folosiți ingrediente integrale de cea mai bună calitate, pot oferi corpului o bogăție de substanțe nutritive, alimentându-vă totodată nivelul de energie și satisfăcând pofta de dulce.

Iar dacă de sărbători v-ați propus să gătiți câteva dulciuri acasă, iată ce ingrediente nu ar trebui să vă lipsească de pe blatul de lucru:

Agenți de îngroșare

În timp ce veganii nu pot utiliza gelatină, ei au la dispoziție alți agenți de îngroșare precum amidonul de porumb, pudra de tapioca și pudra de arorut (arrowroot sau maranta). Toți acești agenți de îngroșare pot fi folosiți cu încredere de către vegani.

Pentru plăcinte, tarte și budinci de casă, puteți lucra cu acești agenți de îngroșare pe bază de plante pentru a vedea cu care dintre ei obțineți cele mai bune rezultate.

Îndulcitori

Majoritatea îndulcitorilor sunt potrivite pentru cei care respectă un regim vegan, deoarece sunt derivați din plante. Siropul de agave, siropul de arțar și melasa sunt toate opțiuni pe bază de plante.

Le puteți folosi pentru a îndulci compoziția de prăjituri, dar și pentru îndulcirea băuturilor. Pentru prăjiturile raw-vegane, pentru checuri și pentru ornarea fursecurilor sau a bomboanelor de casă puteți folosi sirop de agave clar, fără zahăr și fără gluten pentru a obține rezultate frumoase și delicioase.

Extracte de aromă

Extractele de vanilie, migdale, mentă, lămâie și alte arome pot oferi dulciurilor de casă o aromă incredibilă. Încercați totuși să optați pentru extracte de aromă de o calitate cât mai înaltă, în ciuda prețului lor mai ridicat. Doar așa veți avea siguranța că ceea ce folosiți este natural și eficient.

Extractele de aromă nu se folosesc doar pentru a obține prăjituri delicioase, dar și pentru a spori aroma unui terci de ovăz sau a orezului fiert în lapte vegetal. De asemenea, băuturile specifice de Crăciun pot fi aromatizate cu astfel de extracte. Puteți folosi extract de portocale pentru vin fiert, extract de mentă pentru cafea și extract de vanilie pentru ciocolată caldă sau ceai.

Nu în ultimul rând, nu uitați de acele ingrediente secrete pe care veganii le folosesc pentru a obține prăjituri gustoase, dar și foarte impresionante.

Nuca de cocos sau fulgii de cocos crocanți, cipsurile de ciocolată, fulgii de migdale și fructele uscate sunt toate potrivite pentru prepararea dulciurilor vegane. Iar dacă anul acesta doriți să pregătiți o prăjitură raw-vegană, atunci asigurați-vă că achiziționați o cantitate însemnată de sirop de agave clar, fără zahăr și fără gluten care leagă foarte bine ingredientele uscate, dar și nuci, alune, migdale și caju.

Fructele sunt și ele de nelipsit, așa că este bine să aveți la îndemână atât fructe proaspete, dar și fructe uscate. Căpșunele, caisele și zmeura deshidratate oferă, în general, o aromă intensă tuturor prăjiturilor vegane de casă.

Daca ti-a placut arata si altora!