Ce inseamna VPS hosting?

Pentru a face un site disponibil online, fisierele sale trebuie sa fie incarcate pe un server web, care este de obicei achizitionat de la un furnizor de gazde. Acest serviciu este cunoscut sub numele de gazduire web.

VPS hosting este un tip de hosting potrivit pentru persoanele care au depasit gazduirea in comun. In cazul in care mai multe site-uri locuiesc pe un singur server web cu gazda partajata si nu au nici o garantie a resurselor, VPS permite utilizatorilor mai putini sa impartaseasca segmente alocate spatiului pe hard disk, memorie si puterea procesorului.

Fiecare utilizator de pe un server VPS are acces la o masina virtuala care ruleaza o copie proprie a unui sistem de operare (OS). Acest lucru permite clientilor care utilizeaza gazduirea VPS sa experimenteze capabilitati si performante similare unui server dedicat pentru site-urile lor.

Majoritatea proprietarilor de site-uri web incep sa utilizeze gazduire web partajata. In timp, pe masura ce site-ul lor creste si necesita mai multe resurse si functii, este posibil sa aiba nevoie de o optiune de gazduire mai puternica. Un server privat virtual (VPS) este in general considerat ca piatra de temelie intre hostingul partajat si o instalare dedicata de gazduire in care site-ul dvs. ruleaza pe propriul server.

Sa rupem tipurile de gazduire folosind o analogie simpla. Shared hosting este ca si cum ai trai intr-un apartament; este ieftin si poate fi mobilat cu tot ce aveti nevoie pentru a va deplasa. Compromisul impartaseste facilitati cu multe alte persoane (partajarea resurselor cu celelalte conturi de pe acelasi server) si daca aruncati o petrecere masiva (aveti o multime de trafic) administratorul cladirii va dori sa vorbeasca cu dvs.

Un server dedicat este ca si cum ai avea propria casa cu absolut tot ceea ce iti doresti in jurul ei. Toate resursele din casa sunt pentru uzul tau si nu vei fi deranjat de vecinii tai, chiar daca faci o petrecere (experienta mare de trafic).

VPS se afla undeva in mijloc. Se comporta ca un server dedicat, dar cu resurse de sistem alocate. Sa echivalam VPS cu o casa, este mai mare decat un apartament (gazda partajata), dar ati impartit proprietatea si anumite servicii. Mai mult, aruncarea unei petreceri (avand multi vizitatori pe web) este mai usoara.

VPS hosting raspunde la problemele de scalabilitate si resurse limitate. Acest stil de gazduire este ca si cum ai avea un condo intr-o cladire care are mai putini locuitori. Un VPS este impartit in numeroase carcase virtuale intr-un server si fiecare cont va primi cantitati din aceste surse alocate (o parte din CPU-ul serverului, spatiu pe disc, memorie si latime de banda, de exemplu) plus acces complet la root. Inca mai impartiti serverul (cladirea) cu alte persoane, dar acum aveti mai mult control asupra spatiului dvs., utilizand-l dupa cum doriti.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre cele mai utile exemple pe care le puteti studia pentru a intelege ce inseamna de fapt VPS Hosting. Cu siguranta nu veti afla preturi aici in ceea ce priveste VPS Hostingul, dar aveti posibilitatea de a afla ce inseamna un server VPS, cum sunt impartite resursele, plus multe alte detalii importante.

Daca ti-a placut arata si altora!