Ce insecte putem avea in bucatarie?

Pentru majoritatea dintre noi, bucataria este inima caminului, plina de dragoste si mancare delicioasa.

In timp ce aromele apetisante care provin din aceasta incapere a locuintei pot reuni cei mai apropiati dintre familie si prieteni, oamenii nu sunt intotdeauna singurii pe care s-ar putea sa-i intalniti in bucatarie.

Daunatorii – inclusiv furnicile, gandacii, rozatoarele, mustele casei, musculitele fructelor si daunatorii de camara – pot fi gasiti in aceasta parte a casei. A invata cum sa scapati de insecte in bucatarie este esentiala pentru sanatatea si siguranta familiei dvs.

Cele mai comune insecte intr-o bucatarie

Furnicile in bucatarie

Daca se constata ca furnicile se indreapta unu-la-unul pe contorul bucatariei, cel mai probabil sunt furnicile mirositoare de casa, furnicile argentiniene sau furnicile de pavaj. Toate cele trei specii au pofte ambitioase si sunt atrase de mancare si umiditate, facand din bucatarii un loc ideal de adunare.

Furnicile mirositoare din casa prefera dulciurile, in timp ce furnicile argentiniene si furnicile pavajului au fost cunoscute pentru ca manca carne, paine, uleiuri si grasimi.

In mod obisnuit cuibarite in apropierea surselor de umiditate, furnicile pot fi gasite in golurile de perete din apropierea conductelor de apa si sub corpurile de scurgere, inclusiv cele de sub chiuveta.

Gandacii in bucatarie

Gandacii sunt unele dintre cele mai frecvente insecte de bucatarie si incalcari ale codului de sanatate in restaurante si in alte bucatarii comerciale, dar deseori infesteaza si bucatariile casnice. Acesti autostopisti calificati isi pot face drum in inima casei prin cutii de carton, pungi alimentare si cutii de bauturi.

Pentru a elimina gandacii din bucatarie, fie alegeti sa folositi cele mai puternice solutii de combatere a gandacilor de pe piata, fie accesati https://www.3d-deratizarecompleta.ro/gandaci-de-bucatarie, pentru a contacta echipa de specialisti, care cu siguranta va gasi solutia ideala pentru a elimina aceste insecte din casa si din bucataria dvs.

Rozatoare in bucatarie

De asemenea, cunoscute pentru ca atrag atentia inspectorilor de sanatate, rozatoarele sunt de asemenea invadatori de bucatarie.

Soarecii de casa si sobolanii norvegieni sunt cei mai obisnuiti musafiri ai bucatariilor, deoarece acestia sunt adesea incantati de mancarea si optiunile de cuibarire pe care bucatariile trebuie sa le ofere.

Insecte zburatoare

Proprietarii de case pot observa, de asemenea , muste de casa si musculite de fructe in bucatarie. In timp ce mustele de casa se hranesc cu o mare varietate de alimente umane, mustele de fructe, dupa numele lor, au un apetit special pentru fructe si legume.

Lasarea fructelor si legumelor coapte sa stea pe blatul din bucatarie este o modalitate sigura de a invita o familie de muste la masa.

Daunatori de depozitare

Denumite ca daunatori de produse depozitate sau daunatori, gandacii de cereale negre si moliile de masa indiene au tendinta de a gravita spre dulapurile de bucatarie si camari, din cauza palatelor lor particulare.

Dupa cum sugereaza si numele lor, gandacii de cereale negustori se gasesc in mod obisnuit care se hranesc cu boabe, precum cereale si produse care contin faina de porumb sau porumb.

Pe de alta parte, moliile de masa indiene au o dieta mai echilibrata, formata din fructe uscate, nuci si mancare pentru animale de companie.

De ce insectele si insectele sunt atrase de bucatarie

Insectele adora bucatariile, deoarece ofera trei dintre elementele esentiale de care daunatorii au nevoie sa supravietuiasca: mancare, apa si adapost. Cand temperatura scade, bucataria devine un loc deosebit de atragator pentru daunatori care cauta adapost si intretinere.

Abundenta de mancare si umiditate din aceasta zona gospodareasca, insotita de caldura oferita de aparatele de gatit, ajuta daunatorii sa se simta ca acasa in bucatarie.

In plus, dulapurile aglomerate si gunoiul servesc ca situri ideale pentru cuiburi pentru rozatoare. Similar cu baile, robinetele cu scurgere sau aparatele frigorifice pot provoca acumularea de umiditate, aducand in continuare insecte in bucatarie.

Sfaturi pentru prevenirea insectelor comune de bucatarie

Cheia pentru pastrarea daunatorilor in afara bucatariei este de a elimina accesul lor la alimente si surse de apa, pe care le necesita ca sa supravietuiasca.

Acest lucru poate fi realizat prin practicarea igienizarii excelente in bucatarie. In primul rand, asigurati-va ca stergeti toate firimiturile si deversarile de pe podea, efectuati contoarele de bucatarie, si curatati dulapurile si frigiderul in timp util.

In timp ce cateva firimituri pe podea de la acea prajitura cu ciocolata poate sa nu para o mare afacere, aceasta serveste ca o sarbatoare delicioasa pentru o armata de furnici sau o familie de soareci.

Alte cateva sfaturi de prevenire includ aruncarea regulata a gunoiului in recipiente sigilate si utilizarea containerelor etanse pentru depozitarea alimentelor. Atunci cand achizitionati alimente, acordati atentie termenelor de expirare si optati pentru produsele care vin in ambalaje sigilate.

Mentineti chiuveta de bucatarie curata si fara umiditate in exces, ruland in mod obisnuit depozitarea gunoiului si evitand lasarea vaselor ingramadite pentru perioade lungi de timp.

In plus, reparati conductele de scurgere si deconectati orice canal de scurgere pentru a evita mai departe acumularea de umiditate.

Pentru a impiedica primii daunatori de bucatarie sa acceseze locuinta, sigilati fisurile din interiorul sau fisurile din jurul exteriorului casei cu silicon, vata de otel sau o combinatie a ambelor. De asemenea, reparati ferestrele deteriorate si instalati plase de insecte.

Daca ti-a placut arata si altora!